CD ‘Reizen door Tijd en Ruimte’

Trancereizen naar andere dimensies
De CD ‘Reizen door Tijd en Ruimte’ van Roelien de Lange kun je gebruiken voor het maken van een trancereis. Trancereizen zijn op deze CD op drie manieren mogelijk:
In het eerste deel luister je naar een speciaal hartslagritme van Roelien haar sjamanentrommel.
In het tweede deel luister je naar bijzondere didgeridoo-muziek die weer voor een andere ervaring in het trancereizen zorgt.
In het derde deelbegeleidt Roelien de Lange met haar stem een initiatie reis naar een grot in Hawaii, zoals zij die ook in haar boek ‘De Vuurgodin’ beschreven heeft.

Het reizen in tijd en ruimte geeft kracht en inzicht voor het dagelijks leven en kan tot een diep gevoel van ontspanning leiden. De stem van Roelien de Lange begeleidt je ook bij de eerste twee delen van deze CD. 
(Ook andere muziek in de stijl van Michael Harner kun je voor trancereizen gebruiken.)

Wat is een trancereis en hoe doe je het?
De trancereis is een oeroude Sjamanistische techniek om inzicht, genezing en kracht te verkrijgen door middel van contact met andere inspirerende dimensies. Trancereizen brengen je ook in contact met je intuïtie; je bewustzijn wordt groter. Wij gebruiken de trancereis hier als een ontspanningsoefening op muziek waarbij je een wakkere droom beleeft. Je ziet beelden of je voelt ervaringen zoals dit bij een droom gebeurt. Je kunt echter ingrijpen, dingen veranderen en stoppen wanneer jij wilt. Je doet je ogen open als je het niet prettig vindt. Je maakt deze reizen in de geest zonder je te verplaatsen. Meestal lig je in ontspannen houding met de ogen dicht, luisterend naar het monotone geluid van een handtrommel dat op de hartslag lijkt. Voor natuurvolkeren horen de andere dimensies dan die van het dagelijkse leven bij henzelf, zoals het leven zélf bij hen hoort. Onze hartslag en onze ademhaling zijn voor ons vanzelfsprekend. Bijna nooit denken wij over dit wonder na. Zoals wij het leven zelf niet meer zien, zo zien wij die andere dimensies ook niet meer. Toch ligt de weg hierheen open voor eenieder die serieus op zoek gaat .

Helpers in de trancereis
Men kan leren soepel van de ene wereld in de andere te stappen. De trancereis helpt hierbij. Kinderen doen dit nog als vanzelfsprekend. Ieder van ons kent dagdromen. Ongemerkt halen wij daar energie uit, we zijn even totaal ergens anders. De trancereis raakt aan het droombewustzijn. In een droom echter worden levenslessen aangereikt, die vaak verpakt zijn in symbolen; vaak gebeurt dit in de slaap. De trancereis wordt een wakkere droom genoemd. Een deel van je bewustzijn is op reis, een ander deel is staat om in te grijpen. De vaak heldere raad en daad uit de trancereis komt meestal in direct lijfelijk voelbare ervaringen. De reis wordt zittend, liggend of soms dansend gemaakt onder begeleiding van ritmes en klank; dit gebeurt voornamelijk op de monotone ritmes van een platte handtrommel of ratel. Je reist in verschillende dimensies die een naam hebben: de benedenwereld, de middenwereld en de bovenwereld. Op deze reizen ontmoet je krachtdieren, helpers of spirituele energieën die je om hulp kunt vragen. Je kiest aan het begin van een trancereis of je naar de beneden- of de bovenwereld wilt reizen. Soms word je hier naartoe geleid door een sterke impuls uit je onbewuste. Je kunt ook een bezoek brengen aan de ‘middenwereld’ tijdens de trancereis. Soms komt dit spontaan voor. De ‘middenwereld’ is een dimensie die dicht bij de voor ons zichtbare wereld ligt. Men kan er aura’s zien, geesten van overledenen en ook natuurwezens die alles helpen groeien.
De ‘benedenwereld’ heeft een overeenkomst met de energie van onze onderste drie chakra’s (energiecentra). Je kunt hier antwoord op levensvragen krijgen die gaan over het fysieke bestaan.

De ‘bovenwereld’ staat in verbinding met onze bovenste drie chakra’s en de spirituele dimensies. Engelen, gidsen en leraren behoren hiertoe. Het hartchakra is de grote verbindende factor die overal werkzaam is.

Het gebeurt wel dat men in een trancereis van de benedenwereld naar de bovenwereld reist en soms weer terug. Als dit goed voor je voelt is er niets op tegen. Als algemene regel geldt dat wanneer jij het wilt je altijd je ogen open kunt doen en beslissen of je later verder wilt gaan.

Zorg bij trancereizen altijd voor een ongestoorde omgeving , doe bij twijfel je ogen open en ga nooit na een trancereis direct autorijden e.d. maar schrijf eerst je ervaringen rustig op. Trancereizen zijn geen vermaak, ze kunnen wel ontspannend zijn. In het algemeen zijn trancereizen bedoeld om kracht, inspiratie en raad te verwerven.

De CD ‘Reizen door Tijd en Ruimte’ kun je rechtstreeks bestellen bij Roelien via info@roeliendelange.nl.