De Vuurgodin

‘Als men mij als kind vroeg wat ik wilde worden zei ik: ‘schrijfster’. Ik ben van kind af aan bezig om wat ik zie en voel weer te geven in taal en teken, om als het ware de geur, de kleur, de smaak en de totale beleving vast te leggen en heerlijke inspirerende momenten steeds opnieuw te kunnen beleven en te delen. Ik hou erg van delen met anderen.

Ik schreef al heel vroeg gedichten en publiceerde in de Schoolkrant van het Nieuwe Lyceum in Bilthoven, waar ik verhalen, interviews, gedichten en illustraties voor verzorgde. Ook het naar de drukker brengen en drukproeven controleren hoorde daarbij… Een goede ‘leer’ school voor later.’

De Vuurgodin

In  2000 verscheen het boek ‘De Vuurgodin’ bij uitgeverij Altamira-Becht (Gottmer), er zijn vier drukken van verschenen. Het is weer te bestellen via info@roeliendelange.nl voor € 22,50 exclusief de porto kosten.
Inmiddels is het boek zelfs in gesproken vorm uitgegeven voor slechtzienden (www.passendlezen.nl). Fijn dat dit allemaal mogelijk is!

In ‘De Vuurgodin’ onderzoekt Roelien als intuïtieve vrouw haar relatie tot de wilde natuur en de oorspronkelijke tradities van oude culturen. Zij reist naar Hawaii, ontmoet dolfijnen, ondergaat eeuwenoude ceremoniën, heeft tantrische ervaringen en ontmoet het godinnenaspect in zichzelf. Deze Sjamanistische reis schenkt haar kracht en inzicht om oude pijnen te doorgronden en nieuwe wegen in te slaan. ‘De Vuurgodin’ is ook een introductie tot het Sjamanisme en geeft een beeld van de Sjamanistische weg die zij zelf heeft ondernomen. Het bevat vele bruikbare oefeningen, rituelen en vieringen die de lezer op praktische wijze laten kennismaken met het Sjamanisme.

Een fragment uit de tekst

Maar in de avondstilte neemt het oerwoud ons op in haar groene tunnels.

Mijn voetstappen worden gedempt door een dikke laag vochtige bladeren. Ik zie een nachtbloem die zich opent. Een vreemde plant met een donkerrode buisvorm, met tijgerachtige stippen in bruin en wit. Er komt een witte nachtvlinder op af die aarzelend met haar lange antennes de bloem aftast. Het lijkt een vleesetende plant. Ik wil de vlinder beschermen, zo meteen komt ze vast te zitten met haar vleugels aan een vernietigend zuur of een kleverige massa, maar waar grijp je in, in de natuur? Mijn rechterhand leunt op de gladde boomstam van een Lehua-boom. Ik voel mij als in een film die stilgezet is. Ik hoor de echo van een honingvogel door het woud klinken. Die roep opent de deur naar andere dimensies. Mijn bewustzijn verschuift. Dan hoor ik de boom:

‘De bloem heeft de vlinder nodig.
Sterven, zoals jij dat ziet,
is uitsluitend de grens overschrijden.
Dood of niet leven bestaat niet.
De vlinder gaat haar eigen weg
en neemt een andere vorm aan,
dansend naar het licht,
waar jouw ogen haar niet volgen.
Alles leeft voort in verbinding.

Klik op de foto voor vergroting

Bij ‘De Vuurgodin’ kan de CD ‘Reizen door tijd en ruimte’ gebruikt worden. Deze CD bevat muziek waarmee je Sjamanistische trancereizen kunt ervaren (met sjamanentrommel, didgeridoo en stembegeleiding van Roelien de Lange). Klik hier voor meer informatie over deze CD.