08 Krachtplaatsen en het Transformatieproces op de Aarde

Nieuwsbrief Inspirations 8
Krachtplaatsen en het Transformatieproces op de Aarde

Beste mensen

Deze inspirations is naar aanleiding van een artikel dat in het tijdschrift Spiegelbeeld is verschenen over Roelien haar nieuwste boek ‘Gaia’s Kracht’.

Betoverd in het Puttense Bos
In haar 4e boek ‘Gaia’s Kracht’ vol prachtige foto’s herinnert Roelien de Lange ons aan de kracht en schoonheid van Gaia, de planeet waarop wij wonen
Samen met de schrijfster bezoek je krachtplaatsen en Heilige plaatsen . Wilde natuur en majestueuze tempels wisselen elkaar af in verhalen over oude en nieuwe culturen. Van Kraantje Lek in Noord-Holland tot Damanhur in Italië en van Mount Shasta in Noord-Amerika tot de Ring of Brodgar op de Schotse Orkneys of dichterbij, de Elfenvallei van Ninglinspo in Belgie.


Kleine en grote plaatsen die dienen als generatoren voor de transformatieve energie die op dit moment naar het Aarde netwerk toekomt. Dit is de reden dat Roelien de Lange een passie heeft voor het reinigen en opladen van krachtplaatsen via positieve rituelen en daarover deelt in haar boek.


In ‘Gaia’s kracht, Op reis naar haar magische plaatsen’ maakt Roelien de Lange je deelgenoot van haar magische ervaringen die zij op haar reizen heeft opgedaan. Als kind al liep ze betoverd aan de hand van haar grootvader bij het Solse Gat in het Puttense Bos. Aan hem dankt zij één van haar talenten: het vinden van krachtige plaatsen. Als vanzelf brengen geheime paden haar bij verborgen bronnen of begroeide ruïnes, alsof ze de leylijnen van Moeder Aarde kan voelen.

Vernieuwende energiestromingen komen snel naar de Aarde.
André Terink, energiedeskundige en healer, kreeg voor Roelien’s boek ‘Gaia’s Kracht’ de volgende informatie door:
“Krachtplaatsen zijn erg belangrijk bij de herstructurering van de energievelden op, in en om de aarde. De vernieuwende energiestromingen die op dit moment met razende snelheid ons planetaire stelsel en het energieveld van de aarde binnenkomen, zijn enorm. Zij moeten in goede banen geleid worden, want ze zijn niet allemaal even goed in balans door de grote afstand die ze afleggen. Er wordt dan ook een ultiem beroep gedaan op de krachtplaatsen op aarde. Ook degene die in de lucht, de dampkring en het water liggen werken hieraan mee. Deze velden bestaan uit geometrische figuren die op verschillende dimensies draaien en functioneren. Sommige zijn ook met de energievelden van mensen verbonden, of met die van planten en dieren.”

Met ‘Gaia’s kracht’ onder de arm kun je op reis naar haar magische plaatsen. Je kunt ook thuis in je leunstoel, bladerend van plek naar plek gaan, en in spirit een plaats bezoeken via visualisaties of trancereizen met een te bestellen CD.

Vruchtbaarheidsrituelen op grote schaal
Roelien schrijft: Op mijn reizen ontdekte ik steeds meer heilige plaatsen waar mannelijke en vrouwelijke energie in het landschap of in steencirkels wordt samengebracht om uit te stralen naar de omgeving. Een voorbeeld is New Grange in Ierland dat omringd is door een wand van witte kristallijne steen en daardoor als een 6000 jaar oude zender en ontvanger fungeert. In deze grote baarmoederlijke heuvel leidt een gang vol spiraalmotieven naar binnen.
Eenmaal per jaar, met midwinter, schijnt een straal van de zon als een mannelijke bevruchting door deze gang en wordt ontvangen door een donkere kamer, diep verborgen in Moeder Aarde. Dezelfde bevruchting vindt ook plaats in de Tumulus van Gavrini in Bretagne, op de Orkney’s en in Egypte.

Mannelijk en vrouwelijk moeten samen komen om de Aarde nieuw leven te schenken. Zo wordt dit nog uitgebeeld in de druïden rituelen die ik in de grote steencirkel van Avebury nog elk jaar meemaak. De God en Godin worden tot leven gebracht door een man met een symbolisch zwaard en een vrouw met een koperen ketel die een voorjaarshuwelijk met Beltane sluiten, het meifeest.
In de Heilige Driehoek van Avebury, Stonehenge en Glastonbury (Avalon) in Zuid-Engeland, vind je een rijke symboliek en in krachtplaatsen van 5000 jaar oud, 7 miljoen toeristen laden deze driehoek ieder jaar op door hun bezoek.

Ook komen hier de meeste echte graancirkels van Engeland voor. De Aarde wordt hier weer enorm opgeladen. Net als bij de godenrots op Gran Canaria, de Maya tempels, de Godinnentempels van Malta of de Berensteen in het Belgische Weris, helpen de bezoekers bewust en onbewust hieraan mee. In mijn boek beschrijf ik ook graag onbekende plaatsen, zoals de steencirkel van Evora in Portugal.

De magie van Evora
Overdag was de steencirkel van Evora al een verrassing en ik besloot om ‘s nachts terug te komen, want het zou volle maan zijn. Onze koplampen zwaaien over de staande stenen, ze verlichten een groepje mensen. We zijn dus niet alleen… Als we kennis gaan maken, blijkt dat ze iemand een healing geven, we laten hen met rust. De volle maan komt op boven de kurkeiken en hult de steencirkel in een zilveren licht. De stenen werpen gitzwarte schaduwen, ze lijken te trillen van ingehouden energie. Dan klinkt er een kreet die de nacht in stukken scheurt. Een mens huilt en weeklaagt daar met hart en ziel. Daaromheen zingen mensen in het Portugees troostende liederen. Het is een intense ontlading waarover ze ons later vertellen. De genezing heeft plaatsgevonden…

De voedselrevolutie
Tijdens de Neolithische revolutie ontstonden overal grote steen monumenten voor Moeder Aarde.
Deze jonge steentijd, die 11.000 jaar v. Chr. Begon, vestigden volken, die jagers en verzamelaars waren, zich op vaste plaatsen, landbouw en veeteelt bloeiden op. Vanuit het Midden-Oosten sloeg deze stroming over naar Europa. In Mesopotamië en Anatolië werden beeldjes gevonden van Godinnen, half vrouw en half bijenkoningin. Door de rijke oogsten, de teelt van bijen en de veredeling van gewassen ontstonden grotere voedselvoorraden. Hierdoor was men in staat om heilige monumenten te bouwen die als tijdsklokken ook de zon- en maanstanden aangeven. Dit werd belangrijk voor de landbouw die een jaarstructuur volgt. In deze steencirkels werden de feesten van de jaargetijden gehouden, zoals bij het zaaien en oogsten en rituelen voor de godinnen en goden die daarbij helpen.

Rondbuikige dames
In tegenstelling tot Stonehenge, dat zeer mannelijk gevormde stenen heeft, vind je in Evora een vrouwelijke steencirkel van 96 rondbuikige stenen dames. Je vindt ze aan een afgelegen zandweg tussen sfeervolle kurkeiken en olijfbomen. Hier worden weer rituelen voor de genezing van mens en aarde gehouden.
In het moderne museum van Evora krijg je boeiende informatie over steencirkels, dolmen en grafkamers uit de Neolitische tijden, verspreid door heel Portugal en Spanje.

Citaat uit het boek ‘Mount Shasta, de heilige wolkenberg’
“Lonely as God and white as a winter moon”, schreef John Muir 100 jaar geleden. Hij overleefde een sneeuwstorm hoog op Mount Shasta door in een hete zwavelbron te gaan zitten en daar de hele nacht te blijven. Hij volgde toen de Siskyou Trail, een oude handelsroute van de Indianen die hun heilige berg Uytaahkoo noemen in het Karuk. Dit betekent Witte Berg, een toepasselijke naam voor deze stratovulkaan die het laatst in 1786 uitbarstte. Nog steeds gebruiken de Indianen van de Mc Cloud River de berg voor hun rituelen. Het plaatsje Mount Shasta staat bol van helderzienden, kunstenaars en dichters. Ze worden geïnspireerd door de sterke kracht van de berg, die als een witte wachter vlak achter het stadje staat. Een jong echtpaar neemt mij mee, we rijden de berg op door prachtige dennenbossen naar een camping op de berghelling. Onderweg vertellen ze mij dat ze ver hebben gereisd om hun hartenwens te vervullen: een kindje verwekken op Mount Shasta. Ik wens hen heel veel zegen toe. Uitgestapt adem ik diep de frisse geur van de sneeuw en de hars van de dennenbomen in. De heldere kracht van deze heilige berg en de geweldige spiraal, de vortex, die hemel en aarde op deze krachtige plaats verbindt, begint in mijn wezen te zingen.

Mount Shasta, de Heilige Berg van de Karuk stam

Ik lift verder naar de bergweiden, een tijd later loop ik in de zon door velden met wilde bloemen, de eeuwige sneeuw schittert vlak boven mij. Er ligt een heldere bron aan de voet van een paar grote rotsen, het zuivere water smaakt er naar bergkristallen. Onder mijn voeten voel ik energielijnen in de aarde en ik begin er een te volgen, ze brengt me door een stralend landschap. De blauwe lucht weerspiegelt fonkelend in meertjes en waterstroompjes die hier het bergplateau moerassig maken. Na een grote omtrekkende
beweging om dit veengebied, kom ik op een zonnige vlakte met platte zilverkleurige rotsen, nu kan ik mijn energielijn weer volgen. Aan de boomgrens zie ik rook omhoog kringelen en ik ruik een houtvuurtje. Het trekt mij naar zich toe en dan wacht mij een grote verrassing, voor mij zie ik op de aarde een enorme afbeelding van een adelaar met gespreide vleugels. Dit reuzenschilderij dat hier op de berghelling ligt, is gemaakt van natuurlijke materialen zoals dennenappels, houtschors, witte stenen en rode aarde. Er is een altaar van steen met offers van kristallen, veren, foto’s van totemdieren en fruit, Daarnaast brandt een vuurtje omgeven door een ronde muur van stenen. Er is niemand, ik krijg dit zomaar cadeau. Een boomstam dient als bank, ik kijk naar de besneeuwde top van Mount Shasta, het lijkt alsof de adelaar opstijgt naar de berg.
Het is stil en sereen, de dennen ruisen zachtjes in de wind en brengen mij verkoeling. De berg en de adelaar geven mij een meditatieve afstemming, het vuur knispert en de blauwe rook vormt een spiralende energie naar boven. Ze maakt zichtbaar wat ik voel. Een zacht geluk doorzingt mijn ziel en ik voel mij allesomvattend verbonden met deze bijzondere berg. Het is uren later wanneer ik op de terugweg ga, opgeladen door de kracht van Mount Shasta, die als een groot bergkristal zuiverheid uitstraalt naar de wereld.

Dichter bij huis
Vlak over de grens in Duitsland vind je bij Enschede en Bentheim de Isterberg: zeven lage rotsheuvels van 70 miljoen jaar oud met een platte bovenkant. Op deze oeroude heilige plek heb ik voorjaarsrituelen mogen houden. Ook onze voorouders, de Kelten en Germanen, aanbaden hier de Godin Astarte, of Eostra, waar het Duitse woord voor Pasen Östern vandaan komt. Let wel: deze godinnen namen stammen van Ishtar, een 5000 jaar oude godinnen naam uit Mesopotamië. Ook in het heden leeft het verleden voort!
Het beeld van de aardegodin dat in mei werd rondgedragen door Amsterdam vind je nu op een openbaar altaar in boekhandel ‘Temple’ t.o. het Centraal Station. In Glastonbury, Noord-Holland en in Zeeland zijn weer Godinnentempels te bezoeken.

Zelf aan de slag
Ik nodig je uit om mee te werken aan het herstel van een wereldwijd Grid van krachtplaatsen. De mensheid en al wat is komt hiermee in een intens transformatie proces. Zelfs 6000 jaar oude steencirkels, maar ook tempels en piramiden, kathedralen, heuveltoppen en oude bomen worden generatoren en deel van het Aarde netwerk, het Grid dat deze kosmische invloeden opvangt als nooit te voren.
Het is van groot belang dat we de oude krachtplaatsen op Gaia’s lichaam, de Aarde waarop wij wonen, in onze harten sluiten, er positieve rituelen doen of in de geest meewerken aan het herstel van een netwerk van Licht om onze hele planeet heen. Dit doen we ook in workshops die ik door het hele land heen geef (zie mijn website agenda).
Ook is het belangrijk om nieuwe krachtplaatsen te bouwen waarbij spirituele ecodorpen zoals Findhorn en Damanhur een voorbeeld zijn. Elk moment kunnen je eigen krachtplek, of jij, een positieve ontvanger worden voor de Nieuwe Energieën die nu naar de Aarde stromen.

Over Roelien
Roelien de Lange is kunstenares, schrijfster, coach en Sjamaans docente. Zij heeft veel jaartrainingen begeleid, en geeft op aanvraag lezingen en workshops. Zij schreef ‘De Vuurgodin’ (4e druk), ‘Rituelen bij Mijlpalen in het leven’ en het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ (2e druk. In haar levensloop bezocht zij vele Sjamanistische oerculturen en krachtplaatsen, die zij in ere herstelde. Ze werkt samen met wijze Sjamanen en werd medeoprichtster van Spiritueel Centrum de Elfenbank en de School voor Sjamanisme. In haar coachingspraktijk bouwt zij een brug tussen de wijsheid uit oerculturen en westerse leefwijzen.

Klik hier voor meer informatie over het nieuwe Shamanic Empowerment jaar voor mannen en vrouwen die in hun ware kracht willen gaan staan.
Trancereis CD “Reizen door Tijd en Ruimte” te bestellen via cd@roeliendelange.nl

Gaia’s Kracht, € 29,50
Uitgeverij A3Boeken www.a3boeken.nl
ISBN nummer: 978 90 77408 75 9
Klik hier voor meer informatie over ‘Gaia’s Kracht’

Klik hier om naar de inhoudsopgave van alle reisverhalen te gaan.