Het Sjamaans Spiegel Orakel

Wat is het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’? Auteur: Roelien de Lange
Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ bestaat uit 33 magische afbeeldingen en een boekwerk, samen opgeborgen in een fraaie, stevige cassette. In het boek wordt de betekenis van de 33 magische afbeeldingen toegelicht, aangevuld met praktische, creatieve oefeningen en een rijkdom aan spiegelende symbolen. De kaarten zijn reproducties van originele textielkunstwerken en krachtschildenkunst van Roelien de Lange.

Naast praktische Sjamanistische informatie bevat het orakel bruikbare adviezen over moderne onderwerpen zoals familieconstellaties, stress, ontspanning, latrelaties, emancipatie, persoonlijke groei en bewustzijn. Ook man-vrouw verhoudingen en Jungiaanse psychologie komen aan bod voor diegenen die dieper op het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ in willen gaan.


Spelen met dit orakel geeft inzicht en kracht vanuit de Sjamaanse oerbron.

Sjamanisme is de kennis van oerwijsheid die in alle oude volkeren op aarde aanwezig is. Het werken met de orakelkaarten kan een geheime deur openen naar ieders oorspronkelijke kennis. Verder geeft het werkboek waardevolle informatie over dromen en trancereizen.Bij iedere kaart horen zeven structurele stappen met bruikbare raad voor het dagelijkse leven. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ kan uitkomsten voor levensvragen bieden, maar ook plezier en verdieping. Het is een unieke vorm om alleen of met je vrienden verrassende uren te beleven.

Trek nu een kaart uit het
Sjamaans Spiegel Orakel

Wat is de bedoeling van dit orakelspel?
Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is een Sjamaans middel om inzicht in je leven te krijgen. Sjamanisme is de wijsheid van oervolkeren (zoals van de Indianen). Deze levensfilosofie ontstaat onder andere door een spiritueel contact met de natuur. Dit kan inzicht, heelwording en genezing geven.
Deze wijsheid heeft Roelien verzameld in oude culturen. In onze maatschappij kennen wij vooral het praktisch contact met de natuur, daar wordt in dit orakelspel óók over gesproken. In het Sjamanisme draait het tevens om het geestelijke en inspirerende contact met de natuur. Dit betekent bijvoorbeeld een intuïtief contact met bomen, dieren, planten, de wind en de sterren. Dit houdt ook een contact in met de geestkrachten, de kanalen van energie die door deze verschijningsvormen heen stromen.
Dit hedendaagse Sjamaanse orakelspel is een combinatie van oude wijsheid, westerse psychologie en praktische oefeningen.
 
                                                      

Hoe geven de kaarten inzicht in je leven?
De betekenis van iedere kaart wordt in het boek uitgelegd in zeven duidelijke stappen. Het wordt na één kaart al duidelijk hoe het spel in elkaar zit. De zeven stappen zijn:
 

 1. Kernwoorden: meestal vier onderwerpen.
 2. Beschrijving: de details van het kunstwerk op de kaart worden beschreven
 3. Boodschap: als je deze kaart vandaag getrokken hebt, dan..
  De kernwoorden uit punt 1 krijgen hier een diepere betekenis.
 4. Symbolische betekenis, archetypes en herkenning: hier staan de universele betekenissen van alle symbolen die op de kaart gebruikt worden, soms westers, Jungiaans, maar ook de betekenis in verschillende Sjamaanse en oude culturen zoals Egypte, India, China, Keltisch, Germaans, Grieks en Indiaans. Dit is een interessant deel voor studenten.
 5. Persoonlijke ervaring van de schrijfster: dit zijn fascinerende reisverhalen maar ook anekdotes met een diepere achtergrond uit haar leven. De originele kunstwerken zijn geïnspireerd door spirituele of Sjamaanse ervaringen.
 6. Praktische oefeningen en visualisaties voor de orakelspeler: de schrijfster is een ervaren therapeute en docente. Ze heeft reeds een succesvolle roman geschreven (‘De Vuurgodin’), waar ook 35 praktische en creatieve oefeningen voor innerlijke groei in staan. De oefeningen in dit orakelspel zijn nieuw ontworpen, daartoe behoren ook trancereizen en geleide visualisaties (de lezer wandelt in zijn verbeelding in het landschap van de kaart).
 7. Een afspraak met jezelf:
  Schrijf de volgende punten op:
  Hoe…
  Waar…
  Wanneer…
         …ga ik de boodschap van deze kaart toepassen in mijn dagelijkse leven.

   

Overzicht alle kaarten
Klik hier
 of linksboven op “Alle kaarten” voor een overzicht van alle kaarten plus hun uitleg.

Een voorbeeld van een orakelkaart 

‘Vogelsjamaan’

Verkorte weergave van de tekst bij ‘Vogelsjamaan’
(Roofvogelkracht schouwt in verborgen dimensies)

1. Kernwoorden
     – Innerlijke wijsheid
     – Integriteit
     – Overzicht
     – Sjamanistische dromen en visioenen2. Beschrijving
Op dit kunstwerk is een Peruaanse jonge Sjamaan te zien. Hij is als een tovenaarsleerling, omgeven door wijze vogels. Op zijn schouders zitten een sneeuwuil en een adelaar. Over hem heen buigt zich een gouden condor. De grote roofvogels geven hem wijsheid en raad.
Het groenblauwe water is één van de heilige meren van Ankash, vijfduizend meter hoog in de Andes. Sjamanen maken nog steeds pelgrimstochten naar dit meer, een tocht van zuivering om met meer inzicht terug te komen3. Boodschap

 • Innerlijke wijsheid
  Dit is de kaart om aandacht aan het Sjamanisme te geven. Een kaart voor grote dromen en belangrijke trancereizen. Een kaart om te luisteren naar de stem van je intuïtie, de magische kracht van de roofvogels die symbool staat voor het contact tussen onze dagelijkse wereld en de wereld van de Goden. Het is nu de tijd om met de ‘andere werkelijkheid’ te gaan communiceren
   
 • Integriteit
  Wanneer je bijzondere boodschappen krijgt, vertel die dan niet direct aan iedereen. Houd ze bij je. Vooral als de raad over mensen of situaties in je omgeving gaat, wees dan bereid vanuit innerlijke wijsheid te zwijgen.
   
 • Overzicht
  Het kan ook zijn dat je geest als een vogel wil opstijgen om een hogere staat van bewustzijn te bereiken. Maak beslist tijd vrij om je aspiraties te volgen. Je hebt deze krachtige kaart niet voor niets getrokken!
   
 • Sjamanistische dromen
  Misschien zijn er al dromen tot je gekomen die vragen om een luisterend oor. Schrijf ze beslist op en maak een dromenboek als je dit nog niet hebt. Let op de boodschappen van de vogels om je heen. Ook een buizerd langs de snelweg kan een les laten zien.

Het Orakel is na enkele succesvolle drukken, niet meer te bestellen. Het is uitverkocht. De prijzen stijgen nu op internet. Wie weet komt er in de toekomst toch weer een herdruk in de komende 5 jaar, wanneer het plan voor een Museum voor Spirituele Kunst van de grond komt. Dan zal het Orakel, met zijn mooie kaarten, zeker in de museumwinkel thuis horen. Want Roeliens kunstwerken, zullen dan in dit toekomstige museum tentoongesteld worden. Weet je een mooi groot gebouw, weet je Sponsors, laat het weten!!! Tel: 0575 442176 .