Workshops en lezingen op locatie

Hieronder vind je het cursusrepertoire van Roelien de Lange en collega’s.

Wil je dat een van deze cursussen gegeven gaat worden en kun je voor  deelnemers zorgen neem dan contact op met Roelien. Je kan Roelien of een van haar collega’s zelf uitnodigen indien je een groep van minimaal 8 personen hebt.

Sjamaanse teachings
Roelien de Lange biedt een Sjamaans privé leerlingschap aan. Zij wil haar 35-jarige Sjamaanse kennis en ervaring doorgeven omdat dit nodig is in deze tijd van grote veranderingen op onze Aarde. In een afstemming kwam de volgende essentie in het Engels bij haar naar boven: ‘Shamanic Empowerment, cooperation with the Forces that move through all things’.
In individuele teachings (soms voor twee personen) is er veel ruimte voor verdieping en persoonlijke begeleiding. Klik hier voor meer informatie.


Workshop ‘Indiaanse cultuurbeleving’

Roelien de Lange verbleef voorheen regelmatig bij verschillende Indianenstammen waar zij veel over de Indiaanse cultuur leerde van wijze medicijnmannen en -vrouwen. Zij nodigde hen ook uit naar Europa en bouwde zo een brug tussen de westerse ervaringswereld en de oude wijsheid van de Indianen. Zij weet dit op een boeiende en creatieve manier te delen, zoals in haar coaching.

Zo kun je een Indiaanse trancereis meemaken op het ritme van de hartslagtrommel. Hierbij gaat het om het verkrijgen van inzichten en kracht voor je werk en je dagelijkse leven en vind je jouw eigen totemdier. Ook kun je dit leren te begeleiden.

Via een creatieve techniek naar keuze kun je de kracht van dit totemdier persoonlijk gaan ervaren. Zoals in beweging of oerdans, of door het maken van een masker. Ook kun je een medicijnschild maken met natuurlijke materialen zoals leer, wilgenhout, veren en verf.  Rond het vuur is er plaats voor dans of indianenliederen. Een rustig programma kan bestaan uit het  luisteren naar Indiaanse verhalen die vol met humor en wijsheid zitten. Ook kun je een ’talking stick’ leren maken.

Buiten kunnen waarnemingsoefeningen in de natuur je een bijzondere ervaring geven. Roofvogels, bomen, de sterren en de wind, alles heeft voor de Indianen een eigen krachtveld. Ook wij kunnen met een beetje inspanning of eigenlijk ontspanning meer in verbinding staan met die vitaliserende levensenergie.  Stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je zult verbaasd staan over de kracht die je uit jouw belevenissen gaat halen. Al naar gelang jouw ervaring kun je bovenstaande oefeningen ook leren begeleiden.

Workshop ‘Krachtplaatsen’

Een workshop over de krachtplaatsen die Roelien overal op aarde bezocht heeft.

De workshop begint met een lezing over heilige plaatsen in verschillende culturen. In vogelvlucht gaan we via grote foto´s van Engeland en Ierland naar Noord- en Zuid-Amerika, Griekenland, Egypte en nog verder. Heilige bergen, bronnen, tempels, steencirkels en oude bomen, alles heeft zijn bijzondere uitstraling. Roelien vertelt over haar eigen ervaringen maar werkt ook met de ervaring van de deelnemers. Door middel van een visualisatie of een trancereis begeleid door de didgeridoo of de sjamanentrommel bezoeken wij deze krachtplaatsen in de geest. Vervolgens begeleidt Roelien een mooie lichtceremonie voor de aarde met haar water, aarde en stenenverzameling van over de hele wereld. Deze workshop is mogelijk als avondworkshop/lezing, een meer diepgaande versie met een ritueel vraagt meer tijd, bijvoorbeeld een middag van 13.00 tot 18.00 uur. Een avond en een dag in combinatie met de workshop ‘Het medicijnwiel’ is ook mogelijk, zie verderop bij ‘Het medicijnwiel’.

(Het is in overleg ook mogelijk om het accent te leggen op krachtplaatsen die dichterbij huis liggen zoals in Zuid-Engeland of Glastonbury).

Workshop ‘Het medicijnwiel’

Bij oude heilige plaatsen, waar een bijzondere kracht van uitgaat, bezoeken mensen overal op deze aarde grotten, bronnen of oude bomen. Lourdes en Glastonbury worden nog steeds druk bezocht. De mens heeft zelf ook krachtvolle monumenten opgericht zoals de piramides en de grote steencirkel van Stonehenge. Ook de Indianen bouwden steencirkels als plaatsen van verbinding tussen hemel en aarde. Ze worden medicijnwielen genoemd. De wijze Indiaan Sun Bear kreeg in een visioen de opdracht om overal op aarde medicijnwielen te gaan bouwen en zo mensen een bewustzijn van Moeder Aarde te brengen. In de natuurkosmologie van het medicijnwiel vinden we de 4 seizoenen, de 4 windrichtingen maar ook onze  levensreis van geboorte tot sterven. Een medicijnwiel is een afspiegeling van het groeiproces en de levenscyclus van de mens. Ieder van de 36 gebruikte stenen heeft een eigen symboliek. Met grindsteentjes leren we een klein medicijnwiel leggen waarna we gezamenlijk in een ceremonie een groot medicijnwiel bouwen. Dit kan zowel binnen als buiten. Zang, dans en gebed, geïnspireerd door de Indianen, ondersteunen de ceremonie.

De medicijnwiel ceremonie is universeel voor mensen van alle religies. Het is een hedendaagse zinvolle ceremonie, waar de gedachten over vrede en een gezond milieu versterkt worden. Samen kunnen wij rondom het medicijnwiel beseffen dat alle leven op aarde één grote cirkel is waar wij een deel van zijn.

Deze workshop vraagt een hele dag, maar kan eventueel beperkt worden tot een lange middag, bijvoorbeeld van 13.00 tot 18.00 uur.


 
 
 
Workshop ‘Op reis door het Sjamaans Spiegel Orakel’
Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ bestaat uit magische afbeeldingen en hun verhalen, met praktische en creatieve oefeningen en een rijkdom aan spiegelende symbolen. De 33 kleurige kaarten zijn reproducties van originele textielkunstwerken en krachtschilden van Roelien de Lange. Spelen met dit orakel geeft inzicht en kracht vanuit de Sjamaanse oerbron.
Roelien vertelt in de workshop op een boeiende manier over haar persoonlijke ervaringen met het hedendaags Sjamanisme en de wijze lessen die zij leerde op haar reizen. In de introductie komt de geschiedenis van verschillende orakels zoals de eeuwenoude Chinese I-Tjing, de Tarot van Marseille en het Orakel van Delphi naar voren. Ook wordt helder wat een orakel is en hoe het werkt.

Het werken met de orakelkaarten kan een geheime deur openen naar ieders oorspronkelijke kennis. Naar aanleiding van een gevoel of een vraag trek je in de workshop een kaart uit het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. Bij elke kaart horen zeven stappen met bruikbare raad voor het dagelijkse leven. Je leert ook wat de archetypen en symbolen voor jou betekenen.
Ook kruip je in de huid van de symbolen via een muzikale oefening en ga je voelen wat de energie van bijvoorbeeld water en vuur, planten of dieren, edelstenen of mythische wezens jou geeft.
In een visualisatie of trancereis, begeleid door de hartslagklanken van de sjamanentrommel, stappen we de afbeelding van de orakelkaart binnen en wandelen in het aanwezige landschap. Daar verbinden we ons met de natuur en met krachtdieren of helpers die we ontmoeten. Dit kan inzicht, genezing of nieuwe energie geven.
Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ bevat oude wijsheid, maar raakt ook aan hedendaagse onderwerpen zoals familieconstellaties, stress, ontspanning, latrelaties, emancipatie, persoonlijke groei en bewustzijn. Deze workshop is mogelijk als dagworkshop, halve dagworkshop en avondworkshop.

(Voor meer informatie over het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ en waar het te koop is klik hier.)


 Aanmelden en informatie via

   tel. 0575 – 44 21 76        
of email info@roeliendelange.nl