De kabouters gaan verhuizen!! Op zaterdag 13 juni om 2 uur ’s middags was het dan zover, dan werd het sprookjeskasteel dat bij basisschool de Garve in Wichmond stond, met alle Kabouters, Boommannetjes en Elfen verhuisd naar een nieuwe locatie in Vierakker. Maakster en kunstenares Roelien de Lange zal dan het lintje doorknippen bij boerderijwinkel Den 4Akker, op de Vierakkerse straatweg tegenover 26.
Zoon Maarten en vader Herman Eskes timmerden een gezellige overkapte picknick plek, waar het grote sprookjeskasteel van bijna 2 meter hoogte een centrale plaats krijgt. Verlicht door feeërieke lichtjes en met een opstapje voor de allerkleinsten.
Houten trappetjes, balkonnen en deurtjes bevolkt door een scala aan sprookjeswezens maken het een spannend geheel.

Dakloze kabouters Al een hele tijd wilde Mirjam Eskes van Den4Akker een sprookjeskasteel, zij is namelijk dol op kabouters. Zij kende de 8 Sprookjeskastelen tocht rondom Vorden , maar deze tocht voor jong en oud was al klaar en uitgestippeld. Nu komt haar wens dus toch uit, want van school de Garve verhuist het sprookjeskasteel wegens ruimte gebrek. Fietsers die de 8 sprookjeskastelen bezochten konden het ook niet goed zien als de school dicht was. Nu kan het voortaan ten alle tijde bij Den4Akker bekeken worden. En als U zelf eens ergens kabouter beeldjes moet opruimen, in dit nieuwe Kabouterhuuske, kunnen ook dakloze tuinkabouters een plekje krijgen op een plank aan de muur.

Vierakkers Kabouter rondje Nu kan ook het Vierakkers kabouterrondje gereden worden, een korte versie van de 8 Sprookjeskastelen tocht die zo’n 8 kilometer beslaat.
Want er staan nu 3 sprookjeskastelen in Vierakker! Zo kun je beginnen bij de Theetuin in Vierakker, ijsselweg 13, waar een grote sprookjesboom staat verscholen achter het transformatorhuisje. ( Die kabouters houden elke winter een winterslaap trouwens) maar verder zijn alle kasteeltjes het hele jaar te bezoeken. Rij vanaf de theetuin daarna richting Wichmond, ca. 2 km, volg de weg met de bochten mee, de Vierakkers straatweg op, vanzelf zie je borden met Den4Akker. Daarna vervolg dezelfde weg tot de eerste weg links (500 meter) daar sla je de landelijke Boshuisweg in. Na ca 700 meter vind je aan je rechterhand camping het Boshuis en direct aan de weg onder een afdakje het derde sprookjeskasteel van Vierakker. Maar je kunt er nog meer kabouters vinden!
Via een wandelpaadje op de camping kom je op het kabouterpad. Op het boerengolf terrein staan 100 kabouterpaaltjes gemaakt door de schoolkinderen van de Garve. Die wijzen de weg langs het kabouterpad, en zo loop je langs het bos ca. 300 meter naar de Koekoekstraat. Daar staat de oude Oerkabouter aan de overkant, verstopt in een rozenstruik. Wel uitkijken voor het verkeer als je uit het bos komt!
Daar kun je naar huis terug fietsen of verder de 8 sprookjeskastelen tocht vervolgen, je hebt er nog 5 te goed. Het sprookjeskasteel bij de Keuken van Hackfort staat sinds kort in het tuintje bij het terras, lekker buiten. Zie www.roeliendelange.nl onder sprookjeskastelen en klik door voor alle locaties en adressen.