02 Adelaarsvlucht

Adelaarsvlucht

1. Kernwoorden
     – Inspiratie
     – Zoeken
     – Keuzes
     – Helderheid


2. Beschrijving
Op de kaart daalt een adelaar af naar de wereld. Onder hem is een veelheid aan informatie te vinden. De meeste vormen zijn echter nog niet duidelijk. De schepping is nog in ontwikkeling en de adelaar zal met zijn heldere oog op zoek moeten gaan in de veelheid der dingen. Toch zijn alle chakra’s in wezen aanwezig in de kleuren op deze kaart. Ook alle elementen zijn te herkennen. Het element Aarde, in de bergen en in de mineralen, de paarse edelstenen. Het element Water in de oceaan met de dolfijnen. Het Vuur, als een grote inspirerende en scheppende bron waar de adelaar uit voortkomt. En boven de bergen de Lucht in vele kleuren. De zespuntige ster linksonder aan deze orakelkaart, staat voor het samengaan van hemel en aarde; geest en materie. De adelaar is de brenger van de Goddelijke Vonk die steeds opnieuw in de materie vorm aanneemt.
Deze kaart heeft een verbinding met de orakelkaart ‘IJsvogelspirit’. Op die kaart zijn alle chakra’s gerangschikt, alle elementen hebben hun plaats gekregen. De seizoenen zijn in harmonie en de geest van de ijsvogel beheerst als een koning al deze aspecten.3. Boodschap

 • Zoeken en kiezen
  Heb je deze kaart getrokken, dan zal er een tijd komen dat je moet gaan kiezen. Kiezen uit de veelheid in je bestaan. Voor sommigen zal dit een belangrijke keuze worden met veel consequenties. We leven in een maatschappij waarin we ons onderscheidingsvermogen moeten trainen om te overleven. Overal worden we overdonderd met aanbod. Veelheid in de reclame, veelheid op internetsites, in de supermarkt, in de media en op je bord als je gaat eten. Je ogen, oren, neus en buik worden voortdurend verleid door een opwindend aanbod van interessante mogelijkheden.
  Als je niet oppast gaat je eigenheid verloren in al die uitwendige schijn, ook je gevoel en je geest hebben het zwaar te verduren. Als je niet weet te kiezen, dan kan chaos ontstaan.
   
 • Helderheid
  Hoe maak jij keuzes? Doe je dit met een helder oog, zoals de adelaar? Door op te stijgen, schept de adelaar allereerst overzicht om vervolgens feilloos op zijn doel af te vliegen. Neem zoals de adelaar eerst afstand voor je gaat kiezen en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Ben jij iemand die snel voor iets warmloopt? Doe dan nu een stap terug voordat je misschien overhaast besluiten neemt.
  Het tegenovergestelde kan ook het geval zijn. Wanneer je altijd aarzelt, dan kan het nu de tijd zijn om je totaal over te geven. De dolfijnen op de kaart gaan op in hun element, het water. Zij spelen heerlijk in de golven en genieten van elkaars aanwezigheid. Toch houden zij zelfs wanneer ze slapen één oog open om op de haaien te letten. Trek hier lering uit: het kan goed zijn om je te laten gaan, maar blijf het besef van jezelf behouden.

   
 • Inspiratie
  De adelaar is bij de Indianen een krachtig symbool voor inspiratie en inzicht. Heb je deze kaart getrokken dan kan dat betekenen dat je inspiratie nodig hebt of gaat ontvangen. Zorg in je leven dat je voldoende geestelijke voeding krijgt.
  Op deze kaart zijn alle kleuren van de regenboog te zien. Ons energieveld, onze aura, draagt al deze kleuren in zich, dit is voor iedere helderziende waarneembaar.
  Elk van de zeven chakra’s, de energiecentra in ons lichaam, is verbonden met één van de kleuren van de regenboog. Het is door uitgebreid onderzoek bewezen dat het kijken naar harmonieuze kleuren inspirerend en genezend voor ons is. Onze chakra’s ontvangen levensenergie en voeding wanneer wij naar de kleuren van bijvoorbeeld bloemen kijken of naar schilderijen, of de kaarten van dit spel. Dit kan ons geluksgevoel en onze gezondheid bevorderen en daaruit ontstaat nieuwe inspiratie.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.