22 Aquarius

 Aquarius

Bij blikseminslag komt energie vrij

1. Kernwoorden
     – Inslag
     – Tegenpolen
     – Verlichting
     – Verzoening


2. Beschrijving
Op deze kaart is een adelaar te zien, die met uitgestrekte klauwen de bliksem berijdt. De bliksem is hoekig, fel, plotseling en vol licht. Een bloedrode zon vult de hemel. Daarboven zijn witte stapelwolken te zien, die ook wijzen op veel turbulentie in de atmosfeer. De plantengroei reageert ritmisch en vol groeikracht op deze hevige energie. De planten lijken erdoor gestimuleerd. Daaronder ligt in contrast een totaal andere wereld die er toch mee verbonden is. 
Het water is stromend, langzaam, eeuwig en vol leven. Onder het blauwgroene wateroppervlak heerst de vloeibare beweging van een zee van zachtheid en gevoelservaring. De dolfijn maakt contact met een stralend menselijk wezen. In de beweging van het water wuiven blonde haren als wieren. Dit is de nieuwe gedaante die het Aquariustijdperk aankondigt. De ogen van de dolfijn dagen ons uit om de drama’s in ons leven met humor te ontmoeten en om tegenpolen als uitdaging te zien.

3. Boodschap
Heb je deze kaart getrokken, dan kan een plotselinge, hevige gebeurtenis een nieuwe stroom in je leven op gang brengen. Deze gebeurtenis kan zowel sterk positief als negatief zijn. Het is als de adelaar, die in de bliksem naar beneden duikt. Zowel de adelaar als de bliksem zijn in wezen neutraal en geladen met kracht. De uitwerking die zij hebben door naar de aarde te duiken, kan voor iemand die daar staat, als een inslag ervaren worden. Het komt in ieder geval onverwachts. 
Uiteindelijk kan deze inslag veel ten goed veranderen, omdat het dingen in beweging brengt. Vertrouw erop dat er een andere kant in je aanwezig is, je intuïtie, die net als de dolfijnen en walvissen op deze kaart, onder het oppervlak van de zee een belangrijke rol vervult. Met je intuïtie zul je diep van binnen weten, dat verandering nodig is, hoe het ook op je pad komt. Een dolfijn heeft geen bezittingen die hij kwijt kan raken of huizen die hij moet onderhouden of computers die hij wil vervangen. Een dolfijn is toch gelukkig. Laat je gehechtheid los en wees als een dolfijn in het stromende water.
 

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.