24 Berg Taranaki

Berg Taranaki

Zuiver als sneeuw staat de aandachtige eenhoorn


1. Kernwoorden
     – Verwondering
     – Schoonheid
     – De weg van de ziel
     – Natuurwezens2. Beschrijving
Op dit kunstwerk staat een fiere eenhoorn verstild te kijken naar een elfenwezen dat een roze lotus aanraakt. De manen van de eenhoorn worden door een plotselinge windvlaag aangeraakt. De schaduwen zijn blauw en vol magie.
In het landschap staat een grote vulkaan centraal. Het is de berg Taranaki in Nieuw-Zeeland, die ooit door de Engelsen Mount Egmond werd genoemd. Deze vulkaan ligt op het Noordereiland waar het klimaat subtropisch is. Regenwouden en een woud met reusachtige Kauribomen flankeren de berg Taranaki op deze afbeelding. Deze prachtige, besneeuwde berg is heilig voor de Maori’s, de oorspronkelijke bevolking.
De maan heeft een kring, dit wordt een halo genoemd. Deze uitstraling is zacht van kleur. Het landschap is als in een betovering en het ademt zuiverheid en vrede uit.
3. Boodschap
Deze kaart kan betekenen dat je moet terugkeren naar een oorspronkelijke staat van Zijn, naar een plaats waar je ooit in de geest vertoefd hebt, maar die je mogelijk al heel lang uit het oog verloren bent, een plaats waar alles waarheid ademt. Misschien voel je wel eens een gevoel van heimwee naar zo’n zielservaring. Wanneer zie jij de maan nog opkomen? Raak je wel eens bomen of planten aan met het gevoel dat je meer van ze zou willen weten?
 

 • Schoonheid en verwondering
  Deze kaart wijst jou er ook op hoe belangrijk het is om zuivere schoonheid in je leven te brengen. Geloof dat het je erfrecht is om schoonheid om je heen te ontvangen en te creëren. Naar welke schoonheid kun jij gaan zoeken op dit moment? Is het een schoonheid voor je ogen, voor je oren of voor je innerlijke leven? Waren er speciale plaatsen waar je als kind een sfeer van heiligheid of geheimzinnigheid ervoer? Je kunt er vast wel naar terugkeren om die bijzondere energie weer in te ademen.
   
 • De weg van de ziel
  De eenhoorn kan jou niet dwingen om het pad naar het licht te gaan, maar hij kan je wel de weg wijzen met zijn hoorn van zuiver licht. Zoek de weg naar je ziel met deze kaart, je ziel die altijd met je meereist, een deel van jou dat eeuwig is en altijd wil groeien naar een steeds groter bewustzijn.
  Hoe kun je je bewust worden van jouw zielsaspect? Misschien heb je je ooit van religie afgekeerd omdat er teveel dogma’s waren die je dwongen. Is het nu de tijd om op een nieuwe manier naar religie in jezelf te zoeken? In volledige vrijheid kun je het magische in het goddelijke zoeken.
   
 • Meditatie
  Het kan ook zijn dat je de weg van de meditatie wilt gaan. Is het tijd om een meditatiegroep te zoeken? Er zijn vele vormen van meditatie. Schroom niet om te vragen of je een avond mee mag doen om te ervaren of het voor jou de juiste methode is. Het is beter om er een paar te proberen, zodat je de juiste weg voor jezelf kunt vinden. Meditatie opent een innerlijke poort.
   
 • Natuurwezens
  Als kind hebben wij allemaal over elfen en kabouters gehoord, die bij de planten en in de aarde leven. Helderzienden kunnen deze wezens waarnemen en zij weten dat ze de vormkracht in de natuur ondersteunen. Kijk eens met andere ogen naar planten, bomen of bloemen en stel je voor dat deze wezens aan het werk zijn. Vind je dit een beetje teveel van het goede, maak dan toch contact met de planten, bloemen en bomen. Ze verdienen jouw respect en dankbaarheid.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.