06 Boeddha der Dolfijnen

Boeddha der Dolfijnen

                                      In het centrum van de actie ligt het stille punt
 


1. Kernwoorden
     – Vrede
     – Meditatie
     – Eenheid
     – Compassie2. Beschrijving
Op dit schild spelen jonge en oudere dolfijnen vol vrijheid om het stille punt waar de Boeddha in meditatie op de lotusbloem rust. De Boeddha is stralend goud, de kleur van zonnekracht en spirituele belofte. De energie van de vrede en compassie golft uit het stille midden naar onze blauwe planeet. de Indiaanse klank Ohm straalt uit het midden en vibreert als de rimpels in een vijver naar buiten toe, steeds verder en verder. De dolfijnen verspreiden de energie van de gouden Boeddha vanuit hun harten door de oceaan van het leven. Zij vertellen dat spiritualiteit liefde in verbondenheid is. In die liefde ontstaat er een eenheid in de hele schepping.
3. Boodschap

  • Vrede en meditatie
    Heb je deze kaart vandaag getrokken, dan is het tijd om in het centrum te gaan zitten. Het centrum van jezelf, een stille plek van waaruit je de beweging van de wereld gadeslaat. Zo zit de Boeddha in vrede in het midden van de bewegende wereld. Zoals de dolfijnen op het schild om de stille Boeddha heen dartelen, zo laat jij alles uit je omgeving om je heen stromen en je neemt er bewust afstand van. Vertrouw erop dat, wanneer jij de stilte in jezelf toelaat, en een periode per dag van volledig nietsdoen toestaat, er kleine wonderen kunnen gebeuren. De liefde in je hart zal duidelijk voelbaar worden. De spelende dolfijnen zullen als jouw gevoelens zijn. Ze verspreiden een gevoel van welbehagen door jouw omgeving, zoals de dolfijnen hun vreugde en speelsheid uitstralen in hun omgeving.
     
  • Eenheid en compassie
    Dolfijnen hebben een totaal ander wereldbeeld dan wij. Zij leven in een voortdurende betrokkenheid met elkaar, doordat ze telepathisch en via hun sonar, een soort radar, met elkaar in verbinding staan. Pijn, geboorte, vreugde of het samen ergens naartoe zwemmen is een gedeelde groepservaring. Zij leven in een eenheidservaring met de groep en met hun omgeving. Op zo’n manier wordt liefde ook compassie en is de individuele wil en de aandacht voor het ego bij de dolfijnen veel minder sterk. De oude Grieken vertelden al dat dolfijnen mensen in nood kwamen redden. Dit gebeurt nog steeds. Zij hebben dus zelfs compassie met ons.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.