03 De Magiër Ontwaakt

                                             Hoog op de kliffen is het uitzicht weids
 


1. Kernwoorden
     – Mannelijkheid
     – Macht
     – Trots
     – Doorbraak


2. Beschrijving
Op dit kunstwerk is een volwassen man te zien, die in een slaaphouding ligt. Hij ligt als het ware in een cocon van bruine aarde, zoals een rups zich ingesponnen heeft voordat hij een vlinder wordt. Om hem heen is een vuur te zien dat hem bijna bereikt heeft. Het is het vuur dat hem te heet onder de voeten zal worden. De man in de cocon heeft geen overzicht en hij hoort de stem van zijn intuïtie niet. Hij heeft al heel lang dezelfde verstarde houding in zijn emoties en overtuigingen. Op een gegeven moment, als het vuur te heet wordt, komt hij uit zijn isolement en richt zich op. Zoals een magiër die ontwaakt of een rups die een prachtige vlinder wordt, zo komt ook hij uit zijn cocon en wordt een bewust levend mens. Op weg naar een groter besef van zichzelf en in verbinding met al wat leeft.3. Boodschap

Trek je deze kaart als man of vrouw, dan kunnen de symbolen verschillende aspecten belichten van de mannelijke energie die in ieder mens aanwezig is.

 • Macht
  Let goed op of er in je leven een verkeerde vorm van macht bestaat. Heeft iemand of iets teveel macht over jou, of oefen jij ergens macht over uit? Je kunt dit veranderen en uit deze cocon stappen. Misschien heb je carrière gemaakt en een positie in de maatschappij ingenomen die zich verstard heeft. Op deze kaart brandt het vuur van transformatie. Er gaat iets veranderen. Weet dat er een kracht in je naar boven komt die een nieuwe doorbraak zal veroorzaken. ook een crisissituatie kan je wakker schudden.
   
 • Magie
  De oude magiër of tovenaar vergaarde macht over dingen, situaties en soms ook over mensen. De moderne magiër daarentegen kan zich bewust worden van het web van het leven en van de totale verbinding tussen alle dingen, situaties en mensen. Je zou de moderne natuurkundige een magiër kunnen noemen. Hij moet kiezen of hij zich met verantwoordelijkheid voor het grote geheel bezighoudt of met persoonlijk gewin (macht). Ook in de manager is er iets van van de magiër. Hij ziet meer dan de meeste mensen. De geslaagde manager is diegene die de intuïtie weet te gebruiken.
   
 • In verbinding zijn
  De man op de kaart staat op een rand van hoge kliffen boven de zee. Boven hem is een witte valk aan het bidden. in zijn verlangen vliegt hij met deze zielenvogel mee naar het licht. Voor hem heeft een nieuwe geboorte plaatsgevonden. Dit kan tot een nieuw godsbesef leiden, een besef dat alles op onze planeet en in het universum met elkaar in verbinding staat.
   
 • Mannelijkheid
  Trek je deze kaart als man en heb je het gevoel dat je de jonge God in jezelf wilt versterken, doe dit dan. Laat niet het godsbesef van de oude symboliek je ‘overmannen’. Daar stond God wel erg alleen op een berg, geïsoleerd en in een oude machtspositie. Jij bent deel van een veel groter en ruimer godsbesef. De Indianen roepen niet voor niets de Grote Geest aan en daarmee de kracht die door alles heen stroomt. Verlang je naar een gezond gevoel van eigenwaarde, kracht en vechtlust? Doe dan iets mannelijks voor jezelf. Laat je gevoel daarin toe. Neem bijv. aan een mannengroep deel, een overlevingstocht of Vision Quest. Een strandwandeling bij ruig weer of een trektocht door de bossen.
   
 • Doorbraak
  De maatschappij vraagt ontzettend veel prestatie, zowel van mannen als van vrouwen. Voor beide seksen geldt: trek je deze kaart, weet dan dat er een verandering gaat optreden. Onwetendheid, verstarring, onmacht en machtswellust zijn zaken waar je uit kunt stappen. Zorg dat je gaat genieten, zorg voor je gezondheid. Lees goede boeken. Voed jezelf. Volg een nieuwe training. Verander oude macht in nieuwe kracht. Je zult een doorbraak in je geest ervaren.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.