09 Dolfijnenliefde

Dolfijnenliefde

Laat liefde een leidraad zijn

 

1. Kernwoorden
     – Onvoorwaardelijke liefde
     – Broeder- en zusterschap
     – Speelsheid
     – Humor


2. Beschrijving
Op dit schild dansen twee dolfijnen in het licht. Door hun beweging ontstaat er een verbinding tussen het aardse bestaan en de kosmische dimensies. Dit wordt versterkt door de boom die zich rechts om het landschap buigt en met haar wortels de stevige basis vormt. De adelaar versterkt het naar boven reiken en het verlangen om op te stijgen. De dansende dolfijnen ontmoeten elkaar in het midden. Er is een aantrekkingskracht tussen deze dieren. Toch maken deze dolfijnen allereerst deel uit van een groep. Dolfijnen leven altijd in groepsverband en daarin kennen zij de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.
3. Boodschap
Vanaf je geboorte tot de dag dat je naar een andere dimensie zult overgaan, is de liefde een leidraad in je leven. Als je deze kaart getrokken hebt, dan is het goed om  terug te keren naar de stromen van liefde. Dit kan zowel de liefde voor jezelf als voor een ander levend wezen of voor de hele schepping betekenen. Ga eens  na wanneer je dat gevoel kwijtraakt, hoe dat komt en hoe jij in je leven je toch keer op keer weer opnieuw kunt openen.

 • Onvoorwaardelijke liefde
  Als deze kaart vandaag op je pad kwam, dan is het een verzoek om jezelf te openen voor onvoorwaardelijke liefde. Geef allereerst die liefde aan jezelf. Niemand is volmaakt. Kun je aanvaarden dat je niet volmaakt bent? Kun je van jezelf houden? Wetend dat je een mens bent die fouten mag maken?
   
 • Broeder- en zusterschap
  In de geestelijke leefgemeenschap Findhorn wonen al veertig jaar honderden mensen in een nieuwe samenlevingsvorm. Één van de leefregels is de onvoorwaardelijke liefde leren toepassen. In elke situatie waarin een groep mensen samenkomt, bijvoorbeeld door werk, sport of spel, kan deze vorm van universele liefde vanzelf ontstaan. Je komt dan samen in een stroom. Wij hebben als mensen in ons de aanleg voor broeder- en zusterschap, maar we raken deze vorm van zuivere liefde kwijt als onze ego’s aan eigenbelang gaan denken.
   
 • Humor en speelsheid
  Ook in de leefgemeenschap Findhorn kent men dit effect. Door theater, dans, zang en samen muziek maken, ontstaat er een sfeer waardoor het hart opengaat en de liefde kan stromen. Met humor wordt het ego regelmatig onderuitgehaald. Dit wordt gecombineerd met een intens werkritme waarbij de groepsenergie extra aandacht krijgt. Zo staat elke groep die aan het werk gaat, of het nu in de keuken of in de tuin is, allereerst in een verbonden kring, liefdevolle aanraking is hierbij belangrijk. In die kring is er aandacht voor het spirituele en het persoonlijke.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.