04 Droomgodin

Droomgodin


De godin danst tussen water en vuur


1. Kernwoorden
     – Godinnenkracht
     – Vreugde
     – Extase
     – Vervulling


2. Beschrijving
Op dit kunstwerk is een vreugdevolle godin te zien. Je zou haar de godin van de moderne vrouw kunnen noemen. Vreugdevol komt zij uit de levensstroom omhoog. Dansend begroet zij met opgeheven armen de maan. Haar figuur is sportief en goed gebouwd. Zij geeft verzorgende aandacht aan haar gezonde lichaam. Haar geest is sterk en intuïtief. Haar intelligentie gebruikt zij om het grote geheel te ondersteunen. In zichzelf brengt zij de krachten van water en vuur bij elkaar. Een zilveren wolf springt naar de maan. Onder de oppervlakte van het water springt een zwarte panter als een nachtelijke schaduw, bijna onzichtbaar. Daar liggen de geheime krachten van de moderne godin te wachten. Water en vuur ontmoeten elkaar in de godin.
3. Boodschap
De krachten van water en vuur staan hier voor de vrouwelijke en mannelijke energie in ieder mens zelf. Zij staan ook symbool voor de krachten van intuïtie en intelligentie die in ieder mens aanwezig zijn.

  • Voor de man
    Trek je deze kaart dan vraagt de godinnenkracht om de aandacht die zij verdient. De godin wil haar energie aan jou geven. Dit kan betekenen dat het bewustzijn van het vrouwelijke aspect in jou groter zal worden. Geef in deze fase van je leven aandacht aan de aspecten van schoonheid, tederheid en zorgzaamheid. Je zou dit kunnen doen door in je huis of kantoor vrouwelijke aspecten toe te voegen, mooie kunst, tapijten, bloemen of een nieuwe voorstelling op je computer als schermbeveiliging. Het is goed mogelijk dat je de moderne godin kunt ontmoeten in je vriendin of partner. Ook zij draagt een stukje mythologie in zich.
     
  • Voor de vrouw
    Trek je deze kaart als vrouw, geef dan aandacht aan het echt vrouwelijke stuk in jezelf. De godin woont in iedere vrouw en heeft vele vormen. Doe iets echt vrouwelijks voor jezelf. Geef extra aandacht aan het mooi zijn, bijvoorbeeld je kapsel, sieraden of je kleding. Dit kan ook in je huis of op je werk tot uiting komen. Vul bijv. een aardewerken schaal met water en laat daar bloemen in drijven, of koop eens een beeldje van een godin.
    Richt je als vrouw op de volledige emancipatie van jezelf. Heb je jezelf verwaarloosd of heb je je laten bepalen door wat anderen van je wilden, stop dan bewust en kijk naar wat je echt nodig hebt. Hier hoort zorgzaamheid, passie, scheppen, tederheid en schoonheid bij. Wat houdt jou ervan af je vrouwelijkheid te laten zien en daar trots op te zijn?

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.