14 Eenhoorn van Findhornbaai

Eenhoorn van Findhornbaai

Laat eb en vloed in je leven je alle reiniging geven


1. Kernwoorden
     – Reiniging
     – Schaduw en licht
     – Zoektocht
     – Zuiverheid2. Beschrijving
Op dit kunstwerk staat een mystieke witte eenhoorn voor een donker sparrenwoud. De eenhoorn kijkt naar een lindeboom, die rechts het landschap van Findhornbaai omhult. Voorjaarsbloemen vertellen over een nieuw begin in de natuur. De rivier, de Findhorn, stroomt in de gelijknamige getijdenbaai en van daaruit naar de noordelijke zee. Een gouden licht straalt als een mystiek gordijn tussen de bomen door.
3. Boodschap

 • Reiniging en zuiverheid
  Deze kaart is een symbool dat je reiniging nodig hebt, emotioneel of lichamelijk. Het symbool van de zuiverende eenhoorn kan je daarbij helpen. De getijdenbaai van het Schotse Findhorn is een plek van grote reiniging. Voortdurend stromen door eb en vloed enorme watermassa’s de baai in en uit. Daardoor is er een voortdurende zuivering.
   
 • Schaduw en licht
  Het kan nu een tijd zijn dat je een groot contrast ervaart tussen duister en licht. Tussen het donkere sparrenbos van je emoties of zelfs de onderbewuste lagen in jezelf en de eenhoorn die schoonheid en zuiverheid vertegenwoordigt. Dit alles plaats je misschien buiten jezelf. Toch kunnen het sterke contrasten in je leven zijn. Wandelend in het landschap van de ziel dat jou hier wordt aangeboden, kun je ervaren dat jij al deze verschillende facetten zelf in je draagt.
   
 • Zoektocht
  De spirituele leefgemeenschap Findhorn die bijna een halve eeuw geleden aan de baai met dezelfde naam ontstond, is een plek waar mensen van over de hele wereld op een zoektocht naar zichzelf belanden. Het contrast tussen licht en duister wordt daar intenser in dat groeiproces. Findhorn wordt wel een broeikas voor mensen genoemd. Een plek waar mensen sneller kunnen groeien. Deze kaart kan een aanwijzing zijn dat er groei en zuivering in jouw leven gaat plaatsvinden. De eenhoorn op de afbeelding, die Findhorn heet, helpt je door te stoten naar je eigen waarheid.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.