05 Engel van Chartres

In het hart van de schepping zijn hemel en aarde verbonden
 


1. Kernwoorden
     – Verbinding
     – Groei
     – Overvloed
     – Geestelijke liefde


2. Beschrijving
Op dit kunstwerk staat een engel, of bovenmenselijke figuur met een stralend groot hartchakra. Het gezicht heeft zowel een mannelijke als een vrouwelijke uitstraling. De energie van schepping, groei en verbinding stijgt boven de polariteiten van ons bestaan uit. Linksonder is een pril begin te zien. In een transparante bel bevindt zich een embryo. Planten groeien er zorgzaam omheen. Rechts is de tuin van overvloed en volle zomer. Er groeien gouden zonnebloemen en daaronder rijpe pompoenen. Alle natuurrijken zijn vertegenwoordigd: het minerale rijk, planten-, dieren-, mensen- en ook het hemelrijk. Paarse amethistkristallen geven aan de basis het minerale rijk weer, waaruit ons bestaan is opgebouwd. Naast het groene plantenrijk is het dierenrijk afgebeeld met oceanen, dolfijnen en witte opstijgende vogels. Het hemelrijk is gevuld met zon, maan en planeten. Door de bewegende lijnen is alles met elkaar verbonden.
3. Boodschap

 • Verbinding
  Heb je deze kaart getrokken, dan is het goed om aandacht te geven aan de verbinding van alle losse delen waar je leven uit bestaat. De blauwe engelverschijning vormt de verbindende factor. Deze verbindt het minerale rijk, de groeiende planten, bewegende dieren en cirkelende planeten tot één groot bewustzijn. Zo kun je in je eigen leven een verbinding gaan vormen tussen de verschillende aspecten waar jouw leven uit bestaat. Leg je de laatste tijd misschien veel nadruk op materiële zaken, zoals huizen, auto’s en andere bezittingen, dan kan het zijn dat je je geestelijke leven wat uit het oog verloren bent. Natuurlijk vormen materiële zaken een basis van ons bestaan, maar zulke zaken kunnen ons ook verstarren.
   
 • Overvloed
  Door meditatie, yoga, natuurbeleving en andere geestelijke voeding krijg je meer scheppingskracht. Ga je verbinden met de groeikracht van het plantenrijk of met de blijheid van springende dolfijnen en de vrijheid van wiekende vogels. Zo krijg je zelf meer levensvreugde.
   
 • Groei
  Ga binnenkort weer eens naar het park, het bos, een tropische kas of de zee. Wees elke dag een moment stil, te midden van de geweldige schepping waarin jij je bevindt. Haal diep adem en concentreer je op je hart. Open het voor schoonheid, die zelfs in de kleinste hoekjes van een doodgewone dag te vinden is.  Op deze wijze kan elke dag iets nieuws brengen en word je weer schepper van je eigen werkelijkheid.
   
 • Geestelijke liefde
  Trek je deze kaart na of tijdens een crisis, dan geeft deze engel je troost en kun je erop vertrouwen dat je geholpen wordt. Vraag in een gebed duidelijk om spirituele hulp. Natuurlijk willen engelen je helpen, maar het lijkt me voor hen moeilijk om uit de chaos van al jouw gedachten en wensen de juiste boodschap te halen. Wanneer je duidelijk maakt wat je nodig hebt, dan zul je eerder geholpen worden. Je kunt ook met jezelf afspreken dat je persoonlijke hulp gaat zoeken. Het is een kosmische wet dat na een donkere periode altijd het licht terugkeert. Vertrouw daarop!

  In dit orakelspel worden drie aspecten van liefde genoemd. Bij deze kaart gaat het om geestelijke liefde. Dit kan ook de richting aangeven naar een spirituele verbinding, een verbinding met een religieuze ervaring of een godsdienst. Of een verbinding met een persoon. Daarbij gaat het vooral om de hartsconnectie en het scheppende aspect. Dat wat sterk met het spirituele verbonden is. Pas op dat je, bij een dieper contact met die persoon, deze verbinding niet vertroebelt met emoties. We willen zo gauw iets of iemand bezitten. Bij deze kaart gaat het echter om het delen en het geven vanuit overvloed. Weet dat er altijd genoeg liefde is. Zorg dat je je gevoel helder en open houdt.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.