20 Helende Handen

Helende Handen

Met de juiste zorg zal het nieuwe zaad gaan groeien

1. Kernwoorden
     – Genezing
     – Verantwoordelijkheid
     – Vertrouwen
     – Succes


2. Beschrijving
Op het kunstwerk is de hand van een genezer te zien, die het zaad van genezing helpt ontkiemen. Gouden stralen van een zegenende zon of de goddelijke energie doen hun werk. Een krachtige witte eenhoorn blaast uit zijn neusgaten een blauwwitte levensadem. Deze levensadem geeft kracht aan de twee planten die aan het ontkiemen zijn.
De plant in het midden komt voort uit het I-Tjingteken van het spijsvat. Een levensboom met bloeiende takken verbindt de hemel en de bovenkant van het kunstwerk met de wortels en de onderkant van de cirkel. De bergen zijn hoog en gekarteld. De recht horizon is de scheidingslijn tussen hemel en aarde. De levensboom staat haaks op deze lijn. Horizon en levensboom vormen een kruis van evenwicht met even lange armen.

3. Boodschap

 • Genezing
  Op deze kaart staan de aspecten van genezing en succes centraal. Het kan een sterke aanwijzing zijn dat je genezing nodig hebt en dat je deze gaat ontvangen. Er zijn hier verschillende, bijzondere symbolen die gaan helpen bij het werken met deze genezende energie. Zo is dar de mannelijke, ondersteunende hand van een dokter, hulpverlener of alternatieve genezer, die jou kan helpen om je eigen weg naar genezing te vinden. Genezing is in de kiem al aanwezig en het zelfgenezend vermogen groeit.
   
 • Verantwoordelijkheid
  Als je ervan uit gaat de je jouw lichaam en geest in dit leven ontvangen hebt vanuit een hogere orde, dan heb je ook de verantwoordelijkheid om er goed voor te zorgen. Het is je toevertrouwd en je kunt het niet inruilen. Als je aanleg hebt om zelf met genezing te werken,besef dan dat je een grote verantwoordelijkheid op je neemt wanneer je anderen helpt in het genezingsproces.
   
 • Vertrouwen
  Onderaan is het Chinese I-Tjingteken van het spijsvat te vinden. Dit is een krachtig teken van groot succes en dubbel geluk, maar het kan ook gemoedsrust of voorspoed brengen. Wanneer je succes of genezing ontvangt, of dit anderen bezorgt, dan is het van belang om bescheidenheid en dankbaarheid te tonen. Gaat dit over je werk, wees dan blij met het succes maar hecht er niet aan. Neem alleen de taken op die je aankunt.
  Als je voelt dat deze kaart over een relatie gaat, wees dan bewust dankbaar dat je een relatie hebt. Wees zo eerlijk mogelijk. Dat geeft uiteindelijk genezing, ook als er soms tijden zijn dat het niet gaat, zoals jij zou willen. Laat in de relatie niet het materiële maar het spirituele de wegwijzer zijn. Stimuleer elkaar het eigen levenspad te bewandelen.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.