23 In de Armen van de Boeddha

In de Armen van de Boeddha

Je bent geborgen in de Armen van de Boeddha

1. Kernwoorden
     – Geborgenheid
     – Spiritualiteit
     – Voeding
     – Bescherming2. Beschrijving
De persoon op deze kaart reist door de heuvels van de Himalaya. Zij draagt een kind in de armen en vindt beschutting in een grot waar een bed van bladeren en varens op haar ligt te wachten. De geur van wilde rozen vult de ijle avondlucht. De waterval zorgt voor een zacht ruisend geluid. De lucht is vervuld van betovering. Alsof er iets wonderbaarlijks te gebeuren staat. Dan verschijnt er een gouden glinstering aan het einde van de grot, waaruit een Boeddhafiguur oprijst. Een kalme stem die uit het midden van de aarde lijkt te komen, spreekt: ‘Je bent geborgen in de armen van de Boeddha’.

3. Boodschap

 • Voeding
  Het is goed om naar je levensreis te kijken, naar het traject dat je al hebt afgelegd en naar wat nog komen gaat. Misschien moet je een rustpauze nemen. Neem eens een uur voor jezelf of ga een weekeinde in retraite. Op de kaart zie je heuvels op de voorgrond en hoge bergtoppen in de verte. Er zijn verschillende mogelijkheden en keuzes op je levenspad. Je kunt in de glooiende heuvels blijven, waar je beschermd kunt leven. Op de kaart zie je wilde bloemen en groene bossen, kristalheldere stromen en talrijke grotten. Je zult zeker de spirituele hulp krijgen die je nodig hebt. Of voel je het verlangen naar een lange reis, een soul journey? Zou je de hoge besneeuwde bergtoppen in de verte willen beklimmen? Doe dit dan weloverwogen. Het kan een beslissing zijn die veel invloed op je levensreis heeft. Zorg vooral goed voor je innerlijke kind. Dat kind heeft warmte nodig, verzorging. Het moet zich veilig voelen en tussentijds gevoed worden. 
 • Geborgenheid
  Het zou kunnen dat jouw plek op dit moment in de glooiende heuvels van het bestaan ligt, een plek waar je je kracht kunt herwinnen. Mediteer dan nabij de stroom van het leven en zorg dat er mooie, voedende aspecten in je leven zijn. Neem de tijd. Laat de toekomst zich voor je ontvouwen. Als er een belofte komt van een grote onderneming in je leven, geef het dan de tijd. Rust uit en weet je geborgen.
   
 • Zuiverheid
  Wanneer je het pad van de pelgrim kiest, dan zou dat weleens kunnen leiden naar een pure en simpele plek, ergens buiten of binnenin jezelf, waar de stem van de grote geest tot je kan spreken. Ook kan deze kaart duiden op een reis die geestelijke voeding gaat geven. Bijvoorbeeld een reis naar een oude, heilige plaats, een speciale plek in de natuur, een klooster of een wandeltocht in zuivere streken.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.