33 Jaguarschild

Jaguarschild

De koning van het woud is behoedzaam

1. Kernwoorden
     – Waakzaamheid
     – Onafhankelijkheid
     – Kracht
     – Sjamanisme2. Beschrijving
Op het schild staan twee waakzame jaguars. Zij hebben de magische zilveren kleur van het maanlicht. De spiraal van het leven ligt op een geel vlak tussen de jaguars in. Daarboven is een spiraalvormige schelp te zien, bekroond door twee maansikkels. Pauwenveren geven de sfeer van het oerwoud, met het diepe groen, glanzend bruin en geheimzinnig blauw. Een steen als een meteoriet van een andere planeet, heeft dezelfde kleur als de jaguars en is omgeven door zeven groene, spiraalvormige schelpen.
3. Boodschap

 • Waakzaamheid en geduld
  De tijd is gekomen om, net als de jaguar, waakzaam te zijn en geen tijd te verspillen. Jaguars sluipen onhoorbaar door het woud. Dankzij zijn schutkleur weet de jaguar volledig op te gaan in zijn omgeving en niet op te vallen wanneer dat niet gewenst is. Hij wacht het juiste moment af om toe te slaan. In je eigen leven kun je dit gevoel voor timing goed gebruiken, bijvoorbeeld als je een zakelijke transactie wilt afsluiten, als je in een vergadering jouw punt naar voren wilt brengen of wanneer je handelend moet optreden in een chaotische situatie. Het is belangrijk om het juiste moment van actie af te wachten en toch geconcentreerd te blijven op je doel. Bij de Indianen van Midden- en Zuid-Amerika veranderen sjamanen zich in jaguars. Zij werken met de magie van de gedaanteverwisseling. Ook in onze wereld komt het van pas om je bewust te worden van de verschillende rollen die jij en anderen kunnen aannemen.
   
 • Onafhankelijkheid en sensualiteit
  De jaguar staat ook voor sensualiteit. Het liefdesspel tussen twee jaguars kan dagen duren, maar na enige tijd zal de jaguar weer de behoefte krijgen om zich af te zonderen. Dit is de kaart voor een lat-relatie. Ga eens  alleen op vakantie of wanneer je samenwoont, zorg dan voor een eigen kamer of plek in huis.
   
 • Kracht en sjamanismeIn het Amazonegebied wordt de jaguar verbonden met de kracht van grote vrijheid. Hij kan zich namelijk met evenveel gemak in de bomen, op de grond en in het water bewegen en dat geeft hem dus veel mogelijkheden. De sfeer van maanlicht geeft de kwaliteit aan van in het donker te kunnen zien. Dit staat ook voor het heldere ‘zien’ van de sjamaan. Als je in het duister tast met betrekking tot een bepaalde situatie, neem dan de tijd. Word stil. Stel je voor dat je de gevoeligheid van een jaguar hebt, de snorharen, de fluwelen voeten. Stel je open met de kracht van de jaguar om in andere dimensies te kunnen schouwen.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.