13 Kluizenaar

Kluizenaar

Laat dolfijnendromen dichtbij je komen


1. Kernwoorden
     – Inkeer
     – Eerlijkheid
     – Telepathie
     – Begrip2. Beschrijving
Op deze kaart heeft een aboriginal (afkomstig uit het oervolk van Australië), met gesloten ogen, contact met drie dolfijnen, die zich naar hem toewenden. De man lijkt uit een rots voort te komen, uit de aarde zelf. Hij woont alleen, in stilte, in een grot aan de zee en hij kent het wezenlijke in zichzelf.
In onze maatschappij kunnen wij niet meer alleen in een hut of grot gaan wonen. Wij moeten naar de essentie van ons bestaan zoeken in onszelf, waar wij ook zijn.
De kluizenaar is alleen, maar de dolfijnen leven vrijwel altijd in een sociale groep. De man en de dolfijnen laten ons de communicatie zien tussen de stille, naar binnen gerichte, en de sociale, naar buiten gericht kant in ons.
3. Boodschap

 • Inkeer
  Het zou goed voor je zijn om je aandacht naar binnen te richten. Durf je helemaal voor jezelf te kiezen en een kortere of langere tijd alleen te zijn? Uit een periode van stilte kan iets nieuws ontstaan. De Chinezen wisten dit al lang vóór het begin van onze jaartelling. In het Chinese Taoïsme verstaat men de kunst van de leegte ervaren. In de westerse maatschappij zijn wij bang om de leegte toe te laten en zorgen we dat we steeds vol zijn. Wij vullen de tijd helemaal in. Hieruit komen vaak ziektebeelden naar voren. Met een weekeinde volledig uitrusten en niets doen kun je een griep buiten de deur houden.
   
 • Eerlijkheid
  Wees eerlijk in je overtuigingen. Walk your talk. Ben je ervoor dat het milieu verbeterd moet worden, wees dan ook eerlijk in je omgang met het milieu. Ga je een berg beklimmen in de Himalaya, of een tocht maken door Borneo, kies dan die reisorganisatie uit, die werkelijk ecologisch gericht is en alle vuilnis weer het gebied mee uit neemt, een eco-reis die niet de lokale hulpbronnen vervuilt of verbruikt. Wees ook eerlijk in je binnenwereld en laat het wezenlijke en echte in jou de boventoon voeren.
   
 • Telepathie
  De kluizenaar op deze kaart houdt zijn ogen gesloten. Toch is het duidelijk dat hij contact heeft met de dolfijnen. Hij staat telepathisch met hen in verbinding. Door in de stilte te zijn kan zelfs een lunchpauze in een park een plotselinge ervaring geven. Je bent dan zo in het hier en nu dat er een connectie ontstaat met dieren, planten, mensen of zelfs met de wind en de wolken. Misschien gaat deze deur naar een andere realiteit maar heel eventjes open. Toch kan dit verrijkend zijn. De dingen gaan samenvallen en je wordt je bewust van de samenhang.
   
 • Begrip
  Wanneer je sterker met je innerlijk bezig bent en de tijd voor stilte neemt, dan zal ook je gewaarwording veranderen. Je zult je dromen beter onthouden en overdag diepere ervaringen kunnen krijgen. er ontstaat een groter inzicht en je gaat beter aanvoelen wat de oorzaken zijn die achter de dingen liggen. Vanuit inzicht en liefde voor wie jij werkelijk bent , kun je ook naar anderen kijken met een nieuw begrip. Je voelt beter aan waarom zij zo geworden zijn zoals ze zijn.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.