08 Levenskracht

Levenskracht

Het mannelijke en vrouwelijke ontmoeten elkaar1. Kernwoorden
     – Levenskracht
     – Wederzijdse aantrekkingskracht
     – Menselijke liefde
     – De vijf elementen2. Beschrijving
Op dit kunstwerk zijn een man en een vrouw in omhelzing afgebeeld. Onder hen brandt het vuur van hun gezamenlijke passie. Het is hier de gloeiende lava die uit de kern van onze planeet naar boven komt. Links van hen reiken planten in een eeuwige groeibeweging naar het licht. Deze golvende beweging die ook in het liefdesspel terugkomt wordt rechts in de zee voortgezet.
3. Boodschap
Op deze kaart staat de menselijke liefde centraal. Heb je deze kaart getrokken dan is er een grote kans dat er een liefdesuitwisseling gaat komen. Ook kan het van belang zijn om een bestaande relatie nieuwe levenskracht te geven. Eerst zul je daar iets voor moeten doen. Elke relatie heeft voeding, tijd en aandacht nodig.

 • In relaties
  In een bestaande liefdesrelatie wordt de diepere verbinding na enige tijd nogal eens overspoeld met de dagelijkse beslommeringen. Door irritaties en stress raakt de diepere verbinding zoek. Deze kaart kan jou stimuleren daar iets aan te doen. Spreek een speciale dag of avond af die volledig aan de relatie wordt besteed. Ook kun je in gedachten of in de realiteit teruggaan naar de plek waar de verliefdheid begonnen is. Het is leuk om daar de draad weer op te pakken en samen opnieuw te beginnen.
   
 • Alleenstaand
  Ben je uit vrije keuze alleenstaand, kies er dan voor om liefde en aandacht aan de relatie met jezelf te geven. Laat je nu verwennen door bijvoorbeeld een massage te nemen. Maak deze week nog tijd vrij voor wat jij  het leukste vindt in je leven.

  Misschien ben je alleenstaand geworden zonder dat dit een vrije keuze was. Mogelijk is dit gekomen door een situatie waar jij van moet herstellen. Geef verdriet of rouw alle tijd, maar sluit niet meer alles buiten. Het kan zijn dat je juist nu, nu je deze kaart getrokken hebt, uit je schulp gaat kruipen en mensen gaat ontmoeten waarmee het contact heel waardevol wordt.
   
 • Nieuwe relaties
  Zou je graag een liefdesrelatie willen hebben, dan geeft deze kaart aan dat er nieuwe mogelijkheden in het verschiet liggen. Het is nu belangrijk om naar je motivatie te kijken. Hoe is de relatie met jezelf? Heb je naar jezelf leren kijken en luisteren? Kun je jouw levensgeluk op eigen kracht ervaren? Dan is het belangrijk dat je de menselijke liefde gaat delen met iemand die ook op emotioneel gebied voor zichzelf kan zorgen.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.