28 Oude Harmonieën

 Oude Harmonieën

De wereld ligt voor je open

1. Kernwoorden
     – Oude wijsheid
     – Reïncarnatie
     – Reizen
     – Krachtplaatsen


2. Beschrijving
Op de kaart zijn verschillende culturen en aspecten van onze wereld zichtbaar. Toch zijn het allemaal verschijningsvormen van één waarheid. Het zijn de spirituele en kosmische krachten die de oude culturen op aarde hebben voortgebracht. Zo is er links een Egyptische farao te zien met de goddelijke Horusvalk in zijn hoofdtooi. Daarachter liggen de gouden piramides. Aan de horizon is een hoge steile berg met een besneeuwde top te zien. Dat is de heilige berg Machu Puchare in Nepal, die door de Engelsen Mount Fishtail genoemd werd.
Rechtsboven ligt Stonehenge in Engeland, een oud megalithisch monument uit de prehistorie. Op de afbeelding straalt hier een licht uit. Het is de kosmische kracht die uit deze cultuur is voortgekomen en die nog steeds voelbaar is. Op de voorgrond zie je een zwaan met een gouden ei. Dit is een sterk Keltisch symbool voor de ziel die eeuwig is en die oprijst door alle culturen, door alle levens en door alle verschijningsvormen heen.
3. Boodschap

 • Oude wijsheid
  Als laatste kaart van de eerste serie in dit orakel wordt de reis van de ziel van elk individu in een groot kader geplaatst. Laat deze kaart je stimuleren om je opnieuw te verdiepen in de oude wijsheid. Je leeft in een rijke wereld vol geschiedenis, wijsheid en bijzondere plaatsen die uit de wereldculturen zijn voortgekomen. Misschien voel je je tot één speciale cultuur aangetrokken, verdiep je er dan verder in. Laat je leiden door je gevoel en kies de boeken uit die goed voelen. Dat kan op esoterisch of religieus gebied zijn of het kan over reizen of andere plaatsen gaan.
   
 • Reïncarnatie
  Meer dan de helft van de wereldbevolking gelooft in reïncarnatie. Het is goed mogelijk dat je een bepaalde binding voelt met een andere cultuur vanuit een vorig leven, waarin jij in die cultuur hebt geleefd. Dit kan een negatieve binding zijn of een positieve. Misschien heb je nog iets af te maken of zal er een oude kennis uit dat vroegere leven bij je naar boven komen, die je nu kunt gebruiken. Laat je intuïtie je leiden.
   
 • Reizen
  De wereld ligt voor je open! Deze kaart nodigt uit om op reis te gaan. Laat een oud verlangen of je intuïtie je helpen bij het bepalen van je keuze. Voel met je verborgen antennes wat werkelijk de moeite waard is om te bezoeken. Wil je per sé naar een klooster in de woestijn of naar een bepaalde landstreek die niet tot de populaire vakantiebestemmingen behoort, laat je dan niet tegenhouden. Juist met die plek waar jij naar toegetrokken wordt, heb je waarschijnlijk een oude connectie. Er is een innerlijke stem in ons, die ons aanspoort, om de keuzes te maken, waar wij het meeste van zullen leren.  Sta op reis open voor het onverwachte. Achter een oude deur kan een prachtige tuin liggen en een vrouw naast je in de bus geeft je misschien precies de juiste aanwijzingen. De wereld ligt voor je open, als je zelf je hart opent en oplettend bent.
   
 • Krachtplaatsen
  Je eigen ontwikkeling en de groei van je geestelijke vermogens kun je spiegelen aan de krachtplaatsen en grote culturele monumenten van onze wereld. Het kan gebeuren dat je vanuit een oude cultuur of krachtplaats inspiratie of inzicht gaat vinden. Er zijn in elk land natuurlijke plekken te vinden die sterk geladen zijn met kracht. De verbinding tussen hemel en aarde is sterk te voelen op deze plaatsen. Onze voorouders wisten dit en vonden bij bronnen, oude bomen, in grotten of op bergtoppen nieuwe energie. Ook oude monumenten kunnen met kracht geladen zijn. Een bezoek aan zo’n oude, heilige plaats verrijkt je op een dieper niveau en kan kracht en genezing geven.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.