17 Regenboogslang

Regenboogslang

In de buidel van de kangoeroe ligt het nieuwe begin

1. Kernwoorden
     – Beproevingen
     – Plotselinge veranderingen
     – Ontluiken
     – Metamorfose2. Beschrijving
Op dit schild wordt het verhaal verteld van de Regenboogslang, een mythe van de oorspronkelijke bevolking van Australië, de aboriginals. Een groot gedeelte van het jaar ligt de woestijn te zinderen in de hitte. Dit is links afgebeeld. De aarde wordt door de aboriginals als heilig ervaren, als bron van het bestaan en als afspiegeling van hun geschiedenis. Voorouders en goden hebben in de zogenaamde Droomtijd herkenbare sporen achtergelaten.  Vaak zijn dit ook rotsen en andere natuurlijke vormen die lijken op de voorouders uit de Droomtijd, zoals de Kangoeroe, de Adelaar of de Regenboogslang.
Op de afbeelding zie je een regenboog. Als je goed kijkt, eindigt deze regenboog in een bijna transparante slangenkop die groene bladeren uit zijn bek spuwt. Dit is de mythe van de Regenboogslang die verschijnt als regenboog aan het begin van de regentijd. Op de afbeelding zie je dan ook achter de dolfijnen de regen vallen. Wanneer dit gebeurt, wordt als in een wonder de hele woestijn in enkele dagen groen en ontluiken duizenden bloemen. Deze godenslang heeft dus een enorme kracht en staat hier voor grote verandering en groeikracht. Links kijkt een kangoeroe in de richting van de groen wordende wereld. Zij is verbonden met de mystieke Droomtijd. Dit wordt aangegeven door de rode spiraal op haar borst. De adelaar onderaan is als een vuurvogel gestorven in de vlammen van de zon, de overweldigende hitte van de woestijn. Als de regen valt en de woestijn groen wordt, zal de adelaar uit de as verrijzen zoals in het verhaal van de vuurvogel.
3. Boodschap

 • Beproevingen
  Open je voor de energie van plotselinge verandering en metamorfose. Voorafgaande aan deze verandering kan het zijn dat je je als in een woestijn voelt waar je bijna niet kunt overleven. Weet dat een gevoel van leegte of beproeving gevolgd kan worden door een grote verandering, als een gestorven adelaar die levend uit de vlammen omhoog komt.
   
 • Ontluiken
  De kangoeroemoeder kijkt zorgzaam toe. Zij wil je in alle rust vertellen over het nieuwe leven dat zij in haar buidel bij zich draagt. Zij alleen weet van dit jonge leven. Niemand kan het zien totdat de jonge kangoeroe zijn jonge kopje uit de buidel steekt. Toch wil zij jou en de adelaar vertellen dat het nieuwe al ontstaan is. Het ontluikende zit nog veilig geborgen in de buidel, het is nog niet de tijd om naar buiten te komen. Ook in jouw leven kan het zijn dat je nog geduld moet hebben.
   
 • Metamorfose
  De Regenboogslang staat hier symbool voor de vruchtbare regentijd, die de dorstige woestijn een metamorfose geeft. Plotseling ontstaat er een explosie van groei. De bloemenzee die dan te zien is, is overweldigend, maar slechts van korte duur. Degene die het meemaakt leeft in een extase van kleuren en geuren. Zo kan ook jou een plotseling geluk ten deel vallen. Geniet er dan met volle teugen van maar hecht er niet aan.
   
 • De weg
  De heilige berg Uluru  (Ayers Rock) ligt aan de horizon te stralen. Je moet een lange, hete weg afleggen om in het centrum van de woestijn dit heiligdom te vinden, een weg die je niet kent en die je niet moet onderschatten. Je hebt kennis nodig om te overleven. Een deel van je zou zelfs kunnen sterven op deze weg. Alleen zij die naar hun hart luisteren en de stemmen van wijze raadgevers volgen, zullen de woestijn overleven. Dan kom je bij de heilige berg Uluru aan en kun je je dorst naar kennis lessen.
  Wat zegt dit over jouw leven?
  Begin niet aan een project of levenskeuze voordat je zeker weet dat het de goede weg is. Verzamel informatie en zoek wijze raad. Maar vergeet niet naar de stem van je hart en intuïtie te luisteren.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.