16 Veren van de Vuurvogel

Veren van de Vuurvogel

Uit de schaduw van het verleden vliegt de adelaar


1. Kernwoorden
     – Blokkades
     – Seksualiteit
     – Herinneringen
     – Transformatie2. Beschrijving
Het vuur op deze kaart laait hoog op uit de chaos van blokkades en onprettige herinneringen. De hele afbeelding is in een opwaartse beweging gericht op bevrijding. Rechts staan drie donkere punten, symbolen van schorpioensteken, van oude pijn die verborgen lag, zoals  een schorpioen die onder een steen weggekropen is en onverwachts kan toeslaan. Aan de onderkant zijn twee rechthoekige donkere blokken te zien, die staan voor blokkades. Ze worden gekruist door een rode staaf met een gouden punt, symbool voor het ondeugdelijk overschrijden en de pijn die daar het gevolg van is. De gouden punt is de later bereikte transformatie die deze ervaring in het licht brengt. De psycholoog Jung zei altijd: ‘De schaduw, dat zogenaamde onderdrukte en onbekende deel in de menselijke psyche, bestaat voor negentig procent uit goud.’ Op het grote donkere blok zijn twee rood, geel en zwarte veren gebruikt, symbool voor de veren van de vuurvogel en daarmee symbool voor transformatie.
Links zijn de donkere dijen van een vrouwenfiguur zichtbaar met een subtiel aangegeven vagina. Daaruit bevrijdt zich een witte vogel na een symbolische strijd. De witte vogel stijgt op en wordt een adelaar, vrij van pijn en zorgen. Deze adelaar vliegt in vrijheid rond de blauwe aarde. De vurige vlammen die uit de chaos ontstonden worden een bron van creativiteit en kracht.
3. Boodschap
Dit is een kaart waarmee grote negatieve kracht omgezet kan worden in grote positieve kracht. Professionele hulp kan hierbij bruikbaar zijn.

 • Herinneringen
  Het kan gebeuren dat de onderste steen boven komt. Onder die oude stenen zit symbolisch de kracht van de schorpioen verborgen. Met andere woorden, pijnlijke zaken uit het verleden kunnen niet langer verborgen blijven omdat ze toch energie blijven vragen. Ze kunnen je gedachten vergiftigen. Het is nu de tijd om geestelijke raad te zoeken. Een goede therapeut, een gesprek met een ervaren persoon of raadgever of een cursus kunnen je helpen om oud zeer te transformeren.
   
 • Seksualiteit en blokkades
  Kan het zijn dat die oude pijn met seksualiteit of nare herinneringen te maken heeft? Neem je dan voor eens en altijd voor om dit geestelijk op te ruimen. Misschien ben je genegen anderen te helpen met hun problemen. Stop daarmee en zorg nu voor jezelf. Spendeer extra aandacht, geld en energie aan je eigen schoonmaakproces. Het zal je heel veel nieuwe energie geven wanneer je oude blokkades leert opruimen.
   
 • Transformatie
  Blijf je afleiding zoeken in hevige uitingen zoals bij wijze van spreken in ‘seks, drugs en rock-‘n-roll’ of in een chaotische levensstijl, dan kan jouw vuurkracht te hard branden en je leven vernietigen. Zoek hulp en inzichten en weet dat dit er absoluut voor je is, als jij het wilt en jij je ervoor openstelt. Pak het grondig aan, dan zul je zeker beloond worden met bevrijding en nieuwe energie. In het sprookje wist de vuurvogel ook niet wat hem gebeurde, toen hij uit de as van het vuur opnieuw geboren werd. Zijn eischaal brak enkel en alleen open door de kracht van het transformatieve vuur.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.