07 Vogelsjamaan

Vogelsjamaan

Roofvogelkracht schouwt in verborgen dimensies
 


1. Kernwoorden
     – Innerlijke wijsheid
     – Integriteit
     – Overzicht
     – Sjamanistische dromen en visioenen


2. Beschrijving
Op dit kunstwerk is een Peruaanse jonge Sjamaan te zien. Hij is als een tovenaarsleerling, omgeven door wijze vogels. Op zijn schouders zitten een sneeuwuil en een adelaar. Over hem heen buigt zich een gouden condor. De grote roofvogels geven hem wijsheid en raad.
Het groenblauwe water is één van de heilige meren van Ankash, vijfduizend meter hoog in de Andes. Sjamanen maken nog steeds pelgrimstochten naar dit meer, een tocht van zuivering om met meer inzicht terug te komen3. Boodschap

 • Innerlijke wijsheid
  Dit is de kaart om aandacht aan het Sjamanisme te geven. Een kaart voor grote dromen en belangrijke trancereizen. Een kaart om te luisteren naar de stem van je intuïtie, de magische kracht van de roofvogels die symbool staat voor het contact tussen onze dagelijkse wereld en de wereld van de Goden. Het is nu de tijd om met de ‘andere werkelijkheid’ te gaan communiceren, om wijsheid en raad te ontvangen uit bronnen die inspireren, om gehoorzaam te luisteren naar de stem van je intuïtie.
   
 • Integriteit
  Wanneer je bijzondere boodschappen krijgt, vertel die dan niet direct aan iedereen. Houd ze bij je. Vooral als de raad over mensen of situaties in je omgeving gaat, wees dan bereid vanuit innerlijke wijsheid te zwijgen.
   
 • Overzicht
  Het kan ook zijn dat je geest als een vogel wil opstijgen om een hogere staat van bewustzijn te bereiken. Maak beslist tijd vrij om je aspiraties te volgen. Je hebt deze krachtige kaart niet voor niets getrokken!
   
 • Sjamanistische dromen
  Misschien zijn er al dromen tot je gekomen die vragen om een luisterend oor. Schrijf ze beslist op en maak een dromenboek als je dit nog niet hebt. Let op de boodschappen van de vogels om je heen. Ook een buizerd langs de snelweg kan een les laten zien.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.