21 Vuurgodin

Vuurgodin

Alles is altijd in verandering

1. Kernwoorden
     – Scheppingskracht
     – Vernietiging
     – Passie
     – Creativiteit


2. Beschrijving
Op de kaart is de vuurgodin van Hawaii afgebeeld, Pele Honua Mea, godin van de heilige aarde en de nieuw gevormde lava. De lava stroomt uit haar haren en gezicht als de eruptie van de vulkaan en stolt langs de vulkaanhellingen van haar heilige lichaam.

3. Boodschap
Een sterke aanwijzing voor grote veranderingen. De alchemie van water en vuur, donder en bliksem, zon en regen geeft een scheppende bruisende energie vol creativiteit. Als die krachten elkaar ontmoeten, kunnen prachtige creaties ontstaan, zoals regenbogen.

 • Passie
  Als de vlam in de pan slaat, laait het vuur van je enthousiasme hoog op. Misschien komt er een verliefdheid. Een liefde die gestadig is geworden, kun je weer nieuw leven inblazen met de kracht van de vuurgodin. Het kan ook je passie voor het leven zelf versterken.
   
 • Creativiteit
  Word creatief, wees de schepper van iets nieuws in je leven. Open nieuwe wegen, schrijf een brief of ga iets maken, zoals schilderijen, gedichten of muziek. Je kunt je haar of je kamer een oranje accent geven. Maak eens een gepeperde maaltijd, koop een vurig kledingstuk of een groot boeket rode bloemen.
   
 • Transformatie
  Je kunt je aan een vuur branden, de passie kan ook teveel zijn. De Vuurgodin kent haar eigen vuur. Ken jij je eigen vuur? Vuur transformeert, maar is ook heet en vernietigend. Vulkaanuitbarstingen lijken ook op het uiten van woede. Houd je je kwaadheid over kleine dingen steeds binnen, dan komt er een moment dat de druk te groot wordt en je wel uit moet barsten. Dit kan een schok voor je omgeving betekenen. Kijk eens hoe je met ergernissen omgaat en probeer er wat eerder over te praten.
   
 • Vernietiging
  Als je deze kaart getrokken hebt, dan kan dat ook op plotselinge verandering wijzen. Het oude, vastgeroeste wordt overspoeld door het nieuwe  stromende. Dit kan schokkend zijn. Weet met de wijsheid van deze godin dat niets hetzelfde blijft. Nieuwe impulsen die nu gaan stromen zullen, net als de lava, na verloop van tijd weer stollen. Alles is altijd in beweging. Accepteer dit met het vertrouwen dat de dolfijnen je kunnen geven. Heb het vertrouwen dat het hart en de liefdeskracht, de bruisende, brandende passie kunnen overstijgen.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.