18 Witte Zwanen Zwarte Zwanen

Witte Zwanen Zwarte Zwanen

Schaduw en licht zijn twee kanten van één gezicht

1. Kernwoorden
     – Waarheid
     – Vergeving
     – Overgave
     – Beschermengel2. Beschrijving
Op dit kunstwerk zijn een witte en een zwarte zwaan te zien. De zwarte zwaan zwemt als een schaduw op de achtergrond. Twee opgeheven handen komen uit de schaduwen omhoog. Deze handen openen zich vol overgave naar het licht. Tussen hen is een poort te zien en een groeiende kiem van een leven in het licht. Links van de handen is een engelfiguur zichtbaar die met geloken ogen kracht zendt naar de mensenwereld. Een paarse en een gele bloemengroep doen denken aan het paars en geel van het paasfeest. De zon gaat onder achter nevelslierten. De witte zwaan draagt een beginnend leven, een embryo. Geborgen ligt dit kindje in de zachte zwanenveren. De zwaan glijdt rustig over het water en is kalm maar doelbewust op weg naar iets buiten ons gezichtsveld.
3. Boodschap

 • Waarheid
  Heb je deze kaart getrokken, dan is de tijd aangebroken dat je de waarheid onder ogen ziet, een waarheid die een schaduw over je leven werpt. Misschien is het een waarheid waardoor je oude leven geen stand meer houdt of je overtuigingen afbrokkelen. Dit kan op een sterfproces lijken. Misschien lijkt het allemaal nogal zwaar of pijnlijk, maar toch is er veel beweging op het spirituele niveau. Je lotsbestemming komt duidelijk naar voren. Het kan afscheid nemen betekenen.
   
 • Overgave
  Als je de overgave kunt bereiken die de open handen op het kunstwerk laten zien, dan ben je al een stuk op weg. Weet dat er engelen of gidsen over je waken en dat ze je zullen helpen als je het duidelijk vraagt. Het engelenrijk zal niet zomaar ingrijpen. Het wacht er op dat jij in je bewustzijn groeit en je egobindingen los gaat laten. Buig je hoofd en durf op de knieën te gaan. Voel vergeving voor jezelf of accepteer het. Je bent goed zoals je bent.
   
 • Vergeving
  Het is ook belangrijk vergeving naar anderen te gaan voelen en misschien kun je dit pas wanneer je echt kwaad bent geweest. Soms is het moeilijk om een gestorvene te vergeven, maar weet dat niemand jou met opzet in de steek gelaten heeft. Ook bij een scheiding speelt dit. Er is een bestemming voor ieder mens en ieder mens heeft zijn eigen tijdsspanne in dit leven te gaan, hoe moeilijk dit ook soms  te accepteren is.
   
 • BeschermengelKun je het verleden loslaten en toch de schaduw van de zwarte zwaan accepteren? Ze zal nog wel een tijdje met je mee zwemmen, maar ook de engel is dicht bij jou. Misschien is iemand in jouw omgeving gestorven. Deze kaart vertelt over de ziel die naar het licht is overgegaan en die in de grote stralende energie van het Goddelijk Universum opgenomen wordt. 
 • Op wegHet kan zijn dat je de pijn nog voelt van een verloren relatie of een niet afgesloten contact. Mogelijk was er een project dat je anders wilde of een ziekte die een schaduw in je leven bracht. Wees gerust, je kunt veel meer aan dan je dankt. Vertrouw erop dat na het loslaten en de overgave nu de tijd aangebroken is dat je weer op weg gaat en je levenspad vervolgt.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.