01 Zielenreis

Zielenreis

De sluier wordt opgelicht

1. Kernwoorden
     – Belofte
     – Ontvankelijkheid
     – Hoop
     – Zichtbaar worden2. Beschrijving
Op deze kaart is een hand te zien waarin een klein embryo nog geborgen ligt. Het is als de belofte voor iets dat komen gaat. Een vlinder die op een engel lijkt, licht een sluier op die over het embryo heen lag. De essentie of het zielsaspect dat aan het begin van alle dingen ligt, gaat hier zichtbaar worden.
De hand rijst op uit het water, een scheppende kracht op onze planeet. Blauwe en groene vormen cirkelen om de hand heen als de groeikrachten die in het landschap tot uiting komen. Een bomenrij langs een weg die naar de horizon verdwijnt geeft de weg aan die de nieuwe mens zal gaan. De eenhoorn is als het zielsaspect dat door alle levens heen met ons meereist.3. Boodschap

Deze kaart kan een teken van zegen aangeven. Open je voor de kiem die zich ontvouwt uit de oneindige stroom van universele levenskracht. De Indianen noemen dit ‘The force that moves through all things’, dat wil zeggen: de kracht die door alles heen stroomt. Dit is de eerste kaart van het Sjamaans Spiegel Orakel. De reis van de ziel vormt een rode draad in alle kaarten.
 

 • Belofte
  Deze kaart geeft de belofte van een nieuwe richting. Een levenspad dat je niet uitsluitend met je wilskracht kunt uitstippelen. Een engel, geestelijke helper of lichtwezen zal jou aanwijzingen geven. De Indianen of andere Sjamaans levende volkeren noemen zo’n helpend kanaal van geestelijke kracht bijvoorbeeld een Spirit Helper of een Totemdier. Misschien komt er hulp in je dromen of in een gebeurtenis overdag. Luister met je intuïtie en kijk goed om je heen. Zelfs de buizerd langs de snelweg kan jou een teken geven.

   
 • Ontvankelijkheid
  Heb je ooit geprobeerd te ontdekken wat jouw zielsaspect voor jou betekent? Je zou in meditatie, stilte of gebed de wens kunnen uitspreken om je ziel beter te leren kennen. Er zijn  zoveel woorden die de ziel benadrukken, zoals zielsgelukkig, zielsveel en zielsverwantschap. In alle religies geeft men aan dat de ziel een leidraad in ons leven kan zijn. Deze leidraad wordt ons heel subtiel aangereikt. Wordt ontvankelijk voor de wegwijzers, de voortekenen en boodschappen die je vanuit het zielsniveau krijgt en let op de kleine dingen. Er is beslist iets in jou dat de juist weg weet. Leer hiernaar luisteren.

   
 • Hoop
  Weten dat er een zielsaspect is, kan hoop en steun geven in een situatie die moeilijk voor je is. Soms lijkt het alsof alles misgaat, je krijgt het gevoel dat niets stroomt in je leven. Misschien moet je elke dingetje bevechten. Dit kan een aanwijzing zijn dat je jouw specifieke levenspad niet bewandelt. Toch is er soms een uitdaging nodig om ons wakker te schudden. Schokkende gebeurtenissen die eerder catastrofaal lijken dan een zegen, brengen ons soms terug op het pad van onze zielenreis. Het voordeel van elke crisis, groot of klein, is het nieuwe dat daarna ontstaat. Dat is de hoop die je in je hart kunt dragen.

   
 • Zichtbaar worden
  Als je deze kaart getrokken hebt, dan kan het zijn dat je ontvankelijk gaat worden voor aanwijzingen die de weg van jouw zielsaspect laten zien. Dit kan zowel positief als negatief uitwerken. Je zult eerder de nuances gaan waarnemen, wanneer jijzelf of iemand anders iets onderneemt dat niet klopt. Je zielsaspect is als een verfijnd innerlijk instrument dat weet of jij de goede reis geboekt hebt. Wanneer je je openstelt, zul je geholpen worden. Het onzichtbare zal zichtbaar worden.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.