31 Zilverwolvenschild

Zilverwolvenschild

Zing mee met het lied van de Zilverwolf

1. Kernwoorden
     – Emotie
     – Communicatie
     – Sociale verhoudingen
     – Avontuur


2. Beschrijving
Op deze kaart zijn twee wolven te zien. Hun vacht straalt zilver in het sterrenlicht. Samen zingen zij bij het vuur van hun gevoel dan hen verwarmt en inspireert. Vol overgave hebben zij de koppen naar achteren en omhoog gericht naar de kosmos. Zo laten zij hun stemmen horen tot in de verre ontrek. Ze laten hun diepste emoties en passie omhoog komen en huilen vol verlangen en vol overgave. Achter hen zijn de sterrenbeelden te zien aan de heldere nachthemel en ook een kosmische spiraal die alles verbindt. De zilverwolven zijn met deze spiraal verbonden, met elkaar, met de passie voor het leven en met de schepping als geheel. Vier kometen trekken voorbij, met lichtende staarten.
3. Boodschap
Dit is de kaart voor het emotionele, voor de gevoelsaspecten in ons leven. De kaart geeft aan dat het tijd is om je emoties te tonen en je gevoelens te laten horen. Dit kun je doen door je stem te gebruiken, door te zingen of te huilen, door met iemand te spreken of door het schrijven van brieven of e-mail, waarin je je gevoelens blootgeeft.
 

 • Betrokkenheid
  Heb je deze kaart getrokken, dan kun je niet meer blijven zwijgen of doen alsof je niet meer betrokken bent. Je kunt je niet meer distantiëren. Doe je best om over je gevoelens te communiceren. Zijn er onuitgewerkte zaken? Zijn er onuitgesproken dingen die tussen jou en anderen zijn blijven hangen? Heb je verdriet of heb je uit luiheid contacten niet afgemaakt of een conflict genegeerd? De zilverwolf daagt je uit om kleur te bekennen, om je betrokkenheid te betonen en te laten horen wat je op je hart hebt. Maak een afspraak, neem de telefoon, je pen of gebruik de e-mail en giet je ware gevoelens in heldere woorden.
   
 • Groepsbewustzijn
  Het kan zijn dat je in een groep of groepsproces een belangrijke rol gaat spelen. Ieder lid van de groep heeft een eigen functie en positie. In een groep wolven is dit heel duidelijk. Heb jij je positie duidelijk gemaakt of wil je een andere plaats in de groep? Laat dan je stem horen. Laat horen wie je bent.
   
 • Samenwerken
  Wolven werken heel goed samen. Dit is noodzakelijk om in een extreem klimaat te overleven. Ze lossen elkaar af bij de jacht en zorgen samen voor de jongen. Ze nemen tijd om te spelen en te onderwijzen. Dan zijn ze geduldig en sociaal. De leiders zullen als eerste hun leven geven om de groep te beschermen. Hoe spannend het leven van een wolf ook is, hij zal alles blijven doen met souplesse. Ze denken nooit: wat word ik hier gestresst van. De zilverwolven op de kaart zijn totaal in het hier en nu. Dat is wat ze ons kunnen leren. Zie problemen als uitdagingen en zing je lied.
   
 • Het onbewuste
  Wolven volgen hun oerinstincten en daarom huilen ze ook in de nacht. Het is de speciale kracht van de maan, de sterren en het duister van de donkere bossen, dat ze eren met hun zang. De nacht staat bij ons symbool voor het onbewuste in de psyche en voor de verborgen kracht van de dromen. Het kan een tijd zijn om naar de boodschappen uit je nachtbewustzijn te luisteren en om met dromen te werken.
   
 • Avontuur
  Wolven leggen als groep, en soms alleen, grote afstanden af, waarbij zij een enorm wisselend leven leiden. Geen dag is hetzelfde. Misschien is er in jouw leven te weinig avontuur. Zorg dan voor de nodige afwisseling in de komende tijd.
   
 • Solitair zijn
  Er kan een tijd komen dat een wolf behoefte heeft om alleen te zijn. Die individuele kant in ons kan ook om aandacht vragen. Huilt de wolf in jou uit verlangen om alleen te zijn, neem dan de tijd hiervoor.
  Soms komt een mens noodgedwongen alleen te staan. Weet dat je op zo’n moment diepe bronnen in jezelf kunt aanboren en dat je veel meer kunt dan je zou denken.

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.