26 Zonnespiraal

Zonnespiraal

Het ego kan opgaan in nieuwe ruimte


1. Kernwoorden
     – Wilskracht
     – Ego
     – Zelfinzicht
     – Idealen


2. Beschrijving
Op deze kaart spelen dolfijnen samen in het hart van een zonnebloem. Zij dansen boven een open lotus of waterlelie. De verticale dolfijn springt op en ziet de grote vallei omgeven door hoge, heldere bergen, waaruit een brede rivier stroomt. De dolfijnen schijnen oorspronkelijk van het land afkomstig te zijn. De horizontale dolfijn kijkt naar de zee die op het strand spoelt, met haar groenblauwe golven en opspattend wit schuim. De bergen zijn van harde materie, zoals ook kristallen en edelstenen dat zijn. Dit vind je terug in de amethist, de paarsviolette edelsteen links op de voorgrond.
De zee is vloeibaar en golvend als de dolfijnen, die in haar leven. Er is een contrast tussen enerzijds de vast gestolde bergen die de grootste materiële vormkracht op aarde vertegenwoordigen en anderzijds de grootste vloeibare vorm op aarde, de oceanen. De dennenbomen vertegenwoordigen het plantenrijk op aarde, de dolfijnen het dierenrijk. Zonnestralen die van onder een wolk vandaan schijnen, vertegenwoordigen het licht. 3. Boodschap

 • Wilskracht
  Als je deze kaart getrokken hebt, dan duidt dat erop dat je met je wilskracht bezig bent. Op de afbeelding is een grote zonnebloem te zien, die symbool staat voor de wilskracht. Energetisch is de bron van je wilskracht, jouw solar plexis. Dit wordt ook het zonnevlechtchakra genoemd. Dit zetelt onder je borstbeen in je maagstreek, waar een kring van zenuwuiteinden bij elkaar komt. Het is een belangrijk centrum in je lichaam. Deze solar plexis is het chakra waarmee je met je wilskracht bergen kunt verzetten in de materiele wereld. Met die wilskracht kun je ook wedstrijden winnen, carrier maken en plannen uitvoeren. De kans bestaat dat je jouw diepere zelf daarbij vergeet. 
   
 • Ego
  Misschien wil je op dit moment teveel de dingen naar jouw eigen wil laten gebeuren en wil je ook anderen die wil opleggen. Misschien doe je dit heel onbewust, heel enthousiast of vol goede bedoeling. Het kan zijn dat je hiermee al veel goed werk verricht hebt. Toch kan die jou en anderen uitputten. Vooral als je deze wilskracht verbindt met het streven naar succes in de materiele wereld, als je koste wat kost jouw wil wilt laten zegevieren. Als dit het geval is, dan straal je misschien als een zon, maar wel op een eenzame bergtop. De vraag is; ontvangen anderen jouw warmte?
  Het is de kunst om jouw zonnevlecht samen te laten stromen met je spiritualiteit. Dan komen de witte lotus van je bewustzijn en de zonnebloem van je wilskracht samen. De intuïtieve dolfijnen helpen jou erbij. Het is belangrijk om te luisteren naar een oude wetmatigheid: ‘Niet mijn wil geschiedde, maar uw wil geschiedde’. Dit is een bijbelse uitdrukking die niet veel meer gebruikt wordt. Wij willen alles zelf bepalen en vooral eigen baas zijn. Het kan belangrijk zijn je op dit moment over te geven aan een hogere orde, een losbestemming die groter is dan jij met je menselijke wil kunt overzien. 
   
 • Zelfinzicht
  Toch is er in het individuele proces van de hedendaagse mens een weg naar zelfbeschouwing. Hierbij komen het ego en de kracht van de wil samen met het vermogen tot zelfinzicht en in contact met de intuïtie. In de spirituele beleving kan hier de kracht van het gebed bij komen en de rust van de meditatie. 
   
 • Idealen
  Is dit het geval, dan zal het plan, de wensen of het werk dat je wilt uitvoeren, dubbel gezegend zijn. Dit gebeurt wanneer je je geopend hebt voor een grotere creatieve stroom waar jouw ideeën in worden opgenomen. De kristal harde materie en de stromende oceaan van je gevoel zullen samen gaan als je jouw intuïtie gebruikt. Werk niet alleen vanuit de wil, maar laat de kracht van de regenboog, waar alle chakra’s in vertegenwoordigd zijn, in je hart samenkomen, zoals de regenboog op de afbeelding. 

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.