19 Zuidenwind

 Zuidenwind

Zwanen zijn trouw aan elkaar

1. Kernwoorden
     – Volharding
     – Bescherming
     – Zorgvuldigheid
     – Trouw



2. Beschrijving
Op deze kaart is een zwaan te zien die op haar nest zit te broeden. Zij kijkt onder haar veren of de eieren veilig zijn. Haar partner strijkt neer met veel geruis van vleugels en opspattend water. Hij komt haar na een lange hete middag aflossen. Zwanen zijn trouw aan elkaar. Zij zorgen samen voor de eieren en de jongen. De voorjaarsdag is stralend, met zonnestralen en bloesems. Links vooraan zijn de kopjes van de kleine bosanemoon te zien die wiegen in de wind. De gele dotterbloem rechts op de voorgrond reikt met een open hart naar de zon. De klimop vormt de omlijsting.
3. Boodschap

 • Volharding
  Deze kaart kan aangeven dat je ergens voor moet zorgen. Er hoort ook zorgvuldige volharding bij dat zorgen. Het gaat hier over volhouden en samenspel. Toch hoeft dit zorgdragen niet te zwaar te zijn, mits je op tijd wordt afgelost. Deze zorg met een ander delen staat centraal in deze kaart. Misschien sta je op het punt kinderen op te voeden of een nieuwe taak op je te nemen voor een langere periode. Maak dan goede afspraken over de verantwoordelijkheid.
   
 • Zorgvuldigheid
  Deze kaart kan je vertrouwen geven in de kracht van het voorjaar en in de schoonheid. Er is veel energie potentieel aanwezig. De grote stammen van de bomen, de bloesemboom en de zonnestralen staan voor het uitbotten, de knoppen zijn al open. De zwanen laten zorgvuldigheid en volharding zien en ook agressie, samenwerking en trouw.
   
 • Agressie en bescherming
  Een zwaan kan ook agressief worden en zijn territorium of nest goed verdedigen. Misschien zul jij in deze tijd je eigen gezonde agressiviteit ontdekken en dat wat jou bezighoudt fel gaan verdedigen. Voel dat het goed kan zijn om voor jezelf op te komen. Gebruik de kracht van de zwaan wanneer dat nodig is en bescherm jezelf.
   
 • Kwetsbaarheid en krachtDe kleine witte anemonen vertellen iets over kwetsbaarheid en tederheid. Toch kunnen zij in een hagelbui meebuigen met de wind, om zich daarna weer op te richten. ook de dotterbloem is sterk, de gouden bloemen groeien uit de modder aan de waterkant en kunnen een overstroming doorstaan. De klimop staat voor eeuwigheid. Zij blijft altijd groen, winter en zomer, en groeit altijd door. 
 • BeproevingWanneer je lang voor iets gaat zorg dragen, zoals wanneer je kinderen hebt gekregen, dan kunnen er ook zware tijden zijn. Kijk dan naar de bloemen en zwanen op deze kaart en weet dat zij ook de stormen en hagelbuien trotseren. Toch blijft de natuur steeds doorgroeien. Daarna komt er een zonnige periode, zoals op deze kaart. Houd vol, wees trouw aan je doel, aan je kinderen of je onderneming en je leven zal rijk zijn. Ook jij zult steeds blijven doorgroeien. 

Deze kaarttrekking wordt je aangeboden door Roelien de Lange. Deze on-line versie is een ingekorte versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’. In de volledige versie van het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ zijn de volledige teksten plus nog eens bij iedere kaart Zeven Stappen met Creatieve Oefeningen plus reisverhalen over het ontstaan van het betreffende kunstwerk toegevoegd. Het ‘Sjamaans Spiegel Orakel’ is uitverkocht. Er zijn nog enkele exemplaren bij Roelien de Lange te koop. Op internet zijn de prijzen flink gestegen.